Lookul perfect pentru această perioadă din an. Ce tunsoare se poartă iarna

Dacă te gândești să îți schimbi look-ul, ce-ai spune dacă ai adopta tunsoarea care se poartă cel mai mult în această perioadă a anului? Când temperaturile sunt scăzute, la modă este… bretonul! 

image

Iarna este momentul perfect pentru o schimbare de look! Acum, temperaturile sunt scăzute, iar părul poate fi mai ușor de coafat, spune specialista Marie Murphy, pentru „Best Life‟. Așadar, ce-ai spune dacă ai opta pentru cea mai potrivită tunsoare pentru această perioadă? Adică, pentru breton! 

Motive pentru care să încerci această tunsoare

Potrivit specialiștilor în frumusețe, această tunsoare îți poate aduce mai multe beneficii. În primul rând, nu trebuie să îți faci griji pentru că umiditatea sau transpirația îți vor îngrășa părul, ceea ce se poate întâmpla vara, când temperaturile sunt ridicate. 

Un alt motiv pentru care acum este momentul potrivit să încerci să îți tunzi bretonul este că, dacă nu îți place cum arată coafura ta într-o anumită zi, o poți ascunde foarte ușor cu un fes, cu o căciulă sau cu alte accesorii pentru cap, ce te protejează totodată și de frig. 

Ce tip se breton se poartă anul acesta?

Stiliștii îți recomandă să încerci, pentru început, un breton mai lung, ca să te obișnuiești treptat cu lungimea. Dacă ești gata să dai o șansă bretonului, specialiștii spun că în 2023, la modă este bretonul tip cortină, adică un breton tuns în părți, care este despărțit în mijlocul frunții, ce încadrează ambele părți ale feței, (vezi în galerie foto!). 

Și bretonul filat, ușor ciufulit, este la modă în acest an și prezintă și un avantaj esențial - este mai ușor de coafat, spune stilistul Watson Anthony. 

Citește și: 3 schimbări de look radicale gata în 30 de minute 

Cum îl îngrijești corect

Desigur, iarna este momentul potrivit pentru această tunsoare, însă cum îl îngrijești corespunzător? Pentru că în această perioadă, părul se poate electriza ușor, specialiștii îți recomandă să folosești un ulei pentru controlul părului nedisciplinat și un șampon volumizator, ce oferă volum lejer. 

În plus, este bine să eviți cât mai mult să utilizezi instrumentele de coafare cu căldură, să folosești neapărat un balsam hidratant pentru păr și să îți tai regulat vârfurile despicate. 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest