Metoda 90/30/50 subţiază talia. Dieteticiană americană confirmă eficienţa tehnicii
În locul unor diete de slăbit, alege un regim care să-ţi ofere echilibrul potrivit de proteine, fibre și grăsimi în fiecare zi, plus mai multă energie şi pierderea kilogramelor în plus. Formula la care a ajuns o dieteticiană americană este 90/30/50. Află mai multe în cele ce urmează!
Metoda de slăbit denumită 90/30/50 aparţine dieteticianei Courtney Kassis care și-a ajutat clienții să piardă în greutate mai uşor. Proteinele, grăsimile bune şi fibrele accelerează metabolismul, prelungesc senzaţia de sațietate, echilibrează nivelul glicemiei şi cresc masa musculară slabă, ceea ce menţine sănătatea şi favorizează scăderea în greutate.
Dieteticiana însăşi a pus în aplicare metoda de slăbit 90/30/50, după cum menţionează Every Girl. Kassis şi-a dat seama că, deși mânca mai puțin, nu-şi oferea suficiente elemente nutritive pentru a putea slăbi. Dieta ei conţinea puţine proteine, fibre și grăsimi sănătoase, dar multe surse de carbohidrați și zahăr care îi sporeau pofta de mâncare, oboseala. În loc să reducă aportul de calorii, dieteticiana a ales să adauge elemente nutritive. După două luni în care a aplicat tehnica 90/30/50, a slăbit 15 kilograme.
Aşa pui în aplicare planul de dietă!
Începe prin a încorpora treptat proporțiile 90/30/50 în mesele tale. Dacă în prezent nu consumi cele 30 de grame de fibre recomandate, crește treptat aportul cu cinci grame în fiecare săptămână pentru a evita probleme precum balonarea, flatulenţa sau crampele abdominale. Include în meniurile tale o varietate mare de fructe, legume, cereale integrale, nuci, seminţe!
Un sfat oferit de dieteticiana Courtney Kassis este să-ţi gândeşti meniurile încă din weekend. Urmărește să ai 20-30 de grame de proteine, 7-10 grame de fibre și 10-15 grame de grăsimi sănătoase la fiecare masă principală. Concentrează-te pe calitate şi nu neapărat pe cantitate. Consumă mai multe alimente în stare proaspătă, proteine slabe (carne de pasăre, pește, linte, fasole), carbohidrați complecși (fructe, legume și cereale integrale) și grăsimi sănătoase (avocado, nuci și semințe).
Te-ar mai putea ajuta: Metoda Garuda te ajută să slăbești și să-ţi fortifici musculatura în timp record
Cum funcţionează tehnica 90/30/50?
Un aport mai mare de proteine crește nivelul hormonilor care reglează sațietatea, reducând în același timp nivelurile de grelină, hormonul răspunzător de declanşarea senzaţiei de foame. Proteinele măresc rata la care corpul tău arde caloriile, cu impact asupra metabolismului. Cercetările au arătat că un consum sporit de proteine stimulează pierderea grăsimilor și îmbunătățirea tonusului muscular. De ce 90 de grame de proteine? Potrivit dieteticianei Kassis, este cantitatea minimă de proteine necesară pentru a facilita creșterea masei musculare. Când sunt consumate cu fibre, proteinele ajută la încetinirea absorbției zahărului în sânge, prevenind creșterea nivelului glicemiei. Când zahărul din sânge este dezechilibrat, poate afecta negativ rata metabolică, împiedicându-te să slăbeşti.
Fibrele alimentare, care se găsesc în fructe, legume, cereale integrale și leguminoase, sunt cunoscute pentru capacitatea de a preveni sau combate constipația, de a stabilizarea glicemia și de a reduce riscul de rezistență la insulină Includerea a 30 de grame de fibre în dieta zilnică menţine sănătatea digestivă, reglează tranzitul intestinal și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.
Vezi și: Cum să începi să alergi pentru a slăbi, conform experților
Conform aceste diete, mai ei nevoie şi de 50 de grame de grăsimile sănătoase (mononesaturate și polinesaturate) care te ajută să te simți mulțumit după mese, reducând probabilitatea de a mânca în exces. Cele mai bune surse sunt avocado, nuci, semințe și ulei de măsline. Aceste grăsimi joacă un rol crucial în producția de hormoni care controlează senzaţia de foame, saturația, metabolismul și distribuția grăsimilor.F
FOTO: Shutterstock