Metoda Garuda te ajută să slăbești și să-ţi fortifici musculatura în timp record
Efortul fizic intens şi repetarea exerciţiilor fac sportul greu de practicat cu consecvenţă. De aceea, sunt apreciate anumite tehnici noi, precum Garuda, care îmbină flexibilitatea şi forța.
Metoda Garuda a fost creată de James D'Silva, un fost dansator profesionist, şi este inspirată de un amestec de discipline: yoga, pilates, balet, tai chi, conform Mujer Hoy. Scopul acestei practici este de a te învăța să te miști cu grație, dezvoltând în același timp musculatura.
James D'Silva propune renunţarea la repetarea unei serii de exerciții. S-a inspirat din mişcările păsării garuda (o pasăre sacră din mitologia hindusă), care era capabilă să-și schimbe forma și aspectul în funcție de nevoile sale, dovedind flexibilitate.
Metoda Garuda presupune realizarea unor mişcări care nu se repetă. Nicio serie de exerciţii nu se aseamănă cu altele. Repertoriul acestei metode este în continuă schimbare și îmbogățire, lucru foarte important pentru acei oameni care se plictisesc să facă mereu același lucru. Este un tip de mişcare dinamic, ușor și distractiv, astfel încât să nu te simți tentat să renunți.
Poate fi practicată atât de începători, cât și de sportivi cu experiență
Garuda oferă posibilitatea tuturor, indiferent de nivel, de a se antrena fără a transpira excesiv. Desigur, faptul că este un antrenament de intensitate mică nu înseamnă că nu dă rezultate. Prin lucrarea musculaturii și îmbunătăţirea mobilităţii, această practică contribuie la modelarea corpului cu blândețe, fără tensiuni și dureri.
Este o disciplină foarte asemănătoare cu Pilates, dar care oferă o gamă mai mare de mișcare și rotații. În acest fel, dă mai multă forță picioarelor, îmbunătăţeşte echilibrul şi reduce tensiunea de la nivelul gâtului.
Vezi şi: Care sunt cele mai bune exerciţii fitness pe care le poţi face seara
Cum se realizează?
Pentru a obține aceste beneficii, metoda Garuda folosește diferite obiecte precum scaunul, bara de balet, Garuda Roller, dar propune și o mare varietate de exerciții pe saltea și în picioare.
Pe lângă beneficiile fizice, Garuda oferă bunăstare mentală. Prin concentrarea pe respirație și pe precizia mișcării, această practică reduce stresul și îmbunătățește concentrarea. De asemenea, crește încrederea în sine, oferindu-ți un control mai mare asupra corpului tău.
Te-ar mai putea interesa: Ce tip de sport se potriveşte zodiei tale
Un studiu publicat în 2024 în „Sport and Fitness Journal‟ a arătat că persoanele care au practicat Garuda în mod regulat au obţinut o îmbunătățire semnificativă a flexibilității, forței musculare și echilibrului, toate fără a simți efectele oboselii excesive.
FOTO: Shutterstock