Metodă japoneză de slăbit. Îţi ia doar 10 minute pe zi!

Activităţile de zi cu zi nu-ţi permit să faci mai multă mişcare pentru a slăbi? O metodă japoneză promite rezultate vizibile dacă o pui în practică zece minute pe zi. Desigur, va fi nevoie să fii constant și să o îmbini cu o dietă sănătoasă.

image

Respectarea unei rutine sănătoase care include o dietă echilibrată și practicarea unui sport ajută la pierderea în greutate fără a-ţi pune sănătatea în pericol. Metoda japoneză Kaoru poate fi un aliat dacă o incluzi în rutina ta de slăbit. Este un sistem bazat pe relaxarea musculară. Metoda constă în combinarea unor elemente de yoga și pilates care ajustează postura corpului.

De ce metoda poartă numele Kaoru?

Denumirea acestei tehnici provine de la numele unei foste campioane de aerobic și antrenor personal, potrivit El Mundo. Pentru a o pune în practică, ai nevoie de un covoraş şi o minge de tenis. Pe lângă pierderea în greutate, aduce și alte efecte benefice, precum accelerarea metabolismului, îmbunătățirea posturii și flexibilității corpului, creșterea capacității de concentrare.

Kaoru, fosta campioană de aerobic este şi autoarea cărţii „Slăbește cu Kaoru”, ajuns best seller în Japonia, o țară în care dieta și activitatea fizică regulată sunt pilonii longevităţii.

Planul de slăbit propus de Kaoru, care, la 61 de ani, are un corp de invidiat, este o rutină simplă de automasaj cu o minge de tenis. Trebuie să o practici zilnic timp de zece minute. Te va ajuta să combaţi și durerile musculare.

4 exerciții ale metodei Kaoru

Un prim execiţiu care face parte din metoda Kaoru presupune masarea tălpilor. Cu braţele la spate şi un picior în fața celuilalt, pășeşti ferm pe mingea de tenis cu piciorul din faţă. Îndoi ușor genunchiul și ții talta dreaptă. În această poziție, îţi laşi greutatea pe piciorul care se află pe minge și faci mișcări înainte și înapoi. Procedezi la fel cu celălalt picior.

Al doilea tip de exerciţii este dedicat lucrării gambelor, considerate de japonezi a doua inimă. Te aşezi pe covor, cu genunchii îndoiţi şi palmele pe genunchi. Aşezi mingea de tenis pe unul dintre pliurile genunchilor, în spatele genunchilor mai precis, și menții postura cât de mult posibil (atâta timp cât nu te deranjează sau nu ai vreo problemă la genunchi), menținând spatele drept. Îţi va îmbunătăți circulația în întregul corp. Încearcă să nu stai pe tendonul lui Ahile pentru a evita disconfortul.

Te-ar mai putea interesa: Demi Moore a slăbit mergând zilnic câte 50 km pe bicicletă. „Nebunie curată!”

La al treilea exerciţiu, te prinzi de un scaun și stai în spatele lui la un picior distanță. Depărtezi picioarele de două ori mai departe de șolduri și sprijini mâinile pe scaun, astfel încât trunchiul să fie paralel cu podeaua. Încercă să nu-ţi arcuieşti spatele și să menții postura cel puțin zece secunde.

La ultimul exerciţiu îţi lucrezi talia. Stai în picioare, cu picioarele depărtate la nivelul șoldurilor și umerilor. Duci palmele spre spatele capului, apucând coatele, apoi faci rotiri la dreapta și la stânga.

Vezi și: Metoda Garuda te ajută să slăbești și să-ţi fortifici musculatura în timp record

Pe lângă efectuarea acestor exerciții, este esențial să-ți schimbi dieta prin limitarea alimentelor procesate, reducerea aportului de carbohidrați și consumarea mai multor fructe și legume, pe lângă proteine de calitate.

FOTO: Shutterstock