Mersul în casă, noua tendinţă în slăbit a americanilor. Nici nu ies din casă!

Combinarea unei rutine de exerciții ușoare cu câteva secunde de mers pe jos te poate ajuta să arzi mai multe calorii fără a ieşi din casă.

image

Scopul exerciţiilor fizice zilnice n-ar trebui să fie doar acela de a slăbi, ci şi de a-ți îmbunătăți sănătatea, dar adevărul este că le poţi face pe ambele. Poţi să mergi zilnic până la o sală de sport, dar, dacă nu vrei să ieși din casă, există și alte metode foarte eficiente.

În Statele Unite ale Americii, începe să fie la modă o variantă creată de antrenorul personal Leslie Sansone. Acesta constă în exerciții fizice și mers pe jos. Mersul vioi este un exercițiu foarte sănătos. Sunt mulți care spun că este mai bun decât alergatul, deoarece are beneficii similare fără a pune presiune pe articulații. Îmbunătățește flexibilitatea și coordonarea, tonifică mușchii, reduce grăsimea corporală, previne bolile cardiovasculare, diabetul și colesterolul.

Metoda îmbină aceste efecte benefice cu cele oferite de alte rutine sportive mai solicitante. Astfel, nu există odihnă eficientă, ci mai degrabă ceea ce este cunoscut sub numele de odihnă activă, astfel încât corpul să fie în mișcare în orice moment.

Cum să exersezi mersul acasă

Această metodă se bazează pe combinația dintre exerciții și mers pe jos. Propunerea constă în a face exerciții timp de 40 de secunde urmate de mers pe loc sau deplasarea prin casă, timp de alte 15 secunde. În total, ar trebui să fie cumulate aproximativ 20 de minute pe zi de mers în casă (Walk at home). Reprizele pot fi repetate de trei sau patru ori pe săptămână.

Nu trebuie să mergi la un antrenor personal pentru a face un antrenament individualizat și greu de executat. Obţii rezultate bune şi cu rutine ușor de executat, cu exerciții cunoscute, ca genuflexiuni, plunk, flotări sau abdomene.

Reţine!

Fiecare tip de exercițiu ar trebui să dureze aproximativ 40 de secunde, iar între fiecare dintre acestea este indicat să exersezi ceea ce este cunoscut sub numele de odihnă activă timp de aproximativ 15 secunde înainte de a începe următorul exercițiu din rutină.

Te-ar mai putea interesa: Cum să practici corect mersul nordic. Aşa arzi rapid calorii!

Cât ar trebui să faci mişcare săptămânal?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă două ore şi jumătate de exerciții moderate pe săptămână sau o oră şi un sfert de activitate intensă. De aceea, este extrem de important să găsești o modalitate de a face mișcare care să se adapteze vieții tale de zi cu zi, astfel încât să poţi fi consecvent.

Vezi şi: Exercițiul simplu de Pilates pe care trebuie să-l incluzi în rutina ta pentru un abdomen de admirat

Prin urmare, fie că te hotărăști să începi să practici mersul acasă, fie că nu ești convins, important este să faci activitate fizică diversă, constant și regulat, pe lângă realizarea fiecărui exercițiu în mod corect și cu intensitatea adecvată stării tale. Toate te vor ajuta să arzi mai multe calorii în mod constant, pentru că îți vei activa metabolismul. Vei pierde grăsime corporală și vei slăbi fără a fi nevoie să pleci de acasă.

FOTO: Shutterstock