Mitul detox-ului, desfiinţat de un celebru medic nutriţionist: "Este o prostie fără margini!”

1 84294 original jpg png

Şi tu probabil că trebuie să faci o cură de detoxifiere cel puţin o dată pe an, aceasta fiind o modalitate de a elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului. Un medic nutriţionist spulberă însă mitul detox-ului.

Dr. Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, avertizează că "nu există detox pentru că nu există toxine" şi că aceste cure sunt doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

Curele care promit să facă minuni sunt doar afaceri, care nu au nicio legătură cu realitatea, susţine medicul. 

”Se confundă noţiunea de deşeu cu noţiunea de toxine. Oamenii caută prin aceste cure de detox să elimine nişte deşeuri despre care presupun că s-ar acumula în organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune că este o prostie fără margini să încerci să îţi faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiană, acolo e locul unde trebuie să fie microbi. Omul nu e o aşa maşinărie simplă pe care să o detoxifici 10 zile. Dacă vrei să trăieşti curat, trebuie să mănânci zilnic o alimentaţie completă, trebuie să faci sport zilnic. Această poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea. Sucurile verzi nu reuşesc să îţi elimine din ceea ce crezi tu că sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars.

image

Totodată, aceasta a vorbit şi despre metoda de a slăbi cu ajutorul lămâii şi a apei calde. 

Toţi cei care beau apă caldă cu lămâie dimineaţa "îşi iau o doză mare de vitamina C dacă pun lămâie mai multă. Necesarul nostru de vitamina C într-o zi este sub 200 de mg. Acesta este acoperit de un fruct zilnic, de pătrunjelul care se aruncă în farfuria de supă pe care ar trebui să o mâncăm la prânz, din legumele din ciorbă…etc., etc. Tot ce este exces va trebui să elimine cineva, şi anume rinichiul! Nu există un depozit în care organismul depozitează vitamina C! Ea nu se depozitează, este eliminată!", a explicat ea.

Nutriţionistul susţine că „detox-ul" se face mâncând corect în fiecare zi, ajutând în felul acesta ca mecanismele naturale ale organismului nostru să funcţioneze perfect.

Sursă: life.ro