Păr încărunţit? Scapă de firele albe cu aceste 3 soluţii de casă!

Unul dintre fenomenele care indică de obicei trecerea timpului este apariția părului încărunţit, adică depigmentarea șuvițelor de păr. Din diverse motive, unii albesc mai repede, dar procesul de încărunţire poate fi încetinit. Cum? Descoperă în cele ce urmează!

image

Dintr-un studiu științific efectuat la Universitatea Columbia, SUA, a reieşit că stresul poate duce la pierderea pigmentării părului și, în consecință, la apariția părului alb, indiferent de vârsta celor care trec prin acest context. Monitorizarea pigmentării părului ar putea fi utilă pentru a evalua eficacitatea tratamentelor antistres sau a intervențiilor care vizează încetinirea procesului de îmbătrânire. Cu toate că această cercetare nu a găsit modalitatea exactă de a inversa științific pierderea pigmentării la culoarea naturală, s-a ajuns la concluzia că reducerea stresului poate încetini procesul. Nu este singura modalitate de a-ţi păstra culoarea obişnuită a părului. Te ajută şi câteva soluţii de casă!

Ce tip de şampon ar trebui să alegi?

Unul dintre modurile prin care poţi combate apariţia firelor albe nu are legatură cu mersul la un salon de înfrumuseţare, unde le-ai putea elimina temporar prin aplicarea unei vopsele de păr. Ai putea aplica o soluţie care menţine aspectul părului şi-i oferă strălucire. Alege un șampon cu germeni de grâu, săruri minerale şi vitamina E. Specialiştii susţin că un astfel de produs creşte şi rezistenţa firelor de păr, le protejează şi le conferă vitalitate.

3 remedii naturale care încetinesc încărunţirea

Rozmarin, salvie şi ceai verde

Un remediu de casă, foarte economic și rapid conţine doar patru ingrediente naturale. Este vorba despre un litru de apă, o lingură de rozmarin mărunţit, o lingură sau un plic de salvie și un plic de ceai verde. După ce ai pregătit toate ingredientele, fierbi apa. Când începe să fiarbă, adaugi plantele. Le ţii pe foc timp de cinci minute, apoi dai deoparte. Strecori amestecul și-l păstrezi într-un borcan de sticlă. Îl laşi 24 de ore în borcanul bine închis, apoi este gata de aplicare pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. După aplicare, pui o cască de duș și laşi o oră. După acest timp, îţi speli părul ca de obicei.

Vezi și: Ce nuanță de păr ți se potrivește în funcție de zodie

Pont

Pentru ca acest tratament să fie cât mai eficient, trebuie să repeți procedura trei zile la rând. După acest timp, vei observa cum părul își recăpătă culoarea.

Cacao cu ulei de cocos

Un alt remediu care te poate ajuta să-ţi menţii culoarea părului este cacaua. Pentru acest remediu ai nevoie de:

- 50 g cacao

- 120 g iaurt

- 1 lingură ulei de cocos

- 1 lingură miere

Combini toate ingredientele, apoi aplici amestecul pe păr. Acoperi părul pentru o oră. La final, speli părul ca de obicei. Pentru părul închis la culoare, este excelentă și coaja de nucă.

Te-ar mai putea interesa: Test. Aşa îţi dai seama că ai un păr sănătos!

Ceai negru

Acidul tanic din ceaiul negru poate ajuta la încetinirea procesul de încărunţire a părului şi la acoperirea firelor albe, mai ales dacă ai un păr natural închis la culoare. În plus, oferă, un plus cheratină, oferind o culoare şi o strălucire de admirat.

Ingrediente:

- 2 linguri de ceai negru

- 1 lingură sare

- 1 cană apă

Pui toate ingredientele la fiert, pentru cinci minute. După răcire, strecori şi aplici pe părul spălat, în etapa de limpezire. Repetă procedura cel puțin o dată pe săptămână pentru a obține rezultate bune.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg