Cât de des trebuie să te speli pe cap dacă ai părul cărunt și ce alte produse de îngrijire să folosești

Pe măsură ce anii trec, albirea părului reprezintă un proces firesc. Însă cum îți îngrijești corect podoaba capilară și, mai ales, la ce interval de timp trebuie să te speli pe cap, pentru a beneficia de un păr frumos și sănătos? Află totul aici! 

image

Când vine vorba de îngrijirea părului, există o întrebare care stă pe buzele tuturor: „cât de des trebuie să mă spăl pe cap?‟.

În timp ce anumiți experți recomandă spălarea zilnică, alții spun că este bine să aștepți cât mai mult timp posibil între spălări. Desigur, regulile se pot schimba în funcție de tipul tău de păr. De exemplu, dacă ai șuvițe de păr fine, poate fi necesar să le speli frecvent, însă dacă firul de păr este gros, poți să aștepți câteva zile între spălări. 

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, există și provocarea părului cărunt, care are nevoi diferite. Pentru a beneficia de o podoabă capilară frumoasă, specialiștii recomandă spălarea sa regulată și folosirea unor produse speciale. 

Citește și: Cum îngrijești părul cărunt

Cum se spală corect părul cărunt? 

Dacă ai părul cărunt, specialistul Jamie Mazzei îți recomandă să te speli la două, trei sau chiar la patru zile distanță, dar nu mai mult de atât. El spune: „Lipsa de sebum a părului cărunt îl poate face să se simtă uscat. Spălarea o dată la două zile sau de trei până la patru ori pe săptămână poate ajuta la acest lucru‟. 

Mai mult decât atât, specialistul îți recomandă să folosești un șampon de clarificare și întotdeauna un balsam pentru păr: „Aceste produse te ajută să ai un păr strălucitor‟, a punctat specialistul. 

Vezi și: Uită de vopseaua de păr! Aceste metode naturale te vor ajuta să scapi de firele albe  

Alte sfaturi de îngrijire pentru părul cărunt 

  • Folosește un toner o dată pe săptămână, deoarece oferă luminozitate părului. Poți să alegi un șampon tonifiant, un balsam sau o mască; 
  • Dacă îți dorești să combați încrețirea părului, folosește o mască hidratantă pentru păr, o dată pe săptămână;
  • Dacă îți dorești să ai bucle, folosește bigudiurile în locul ondulatorului;
  • Este bine să îți lași părul să se usuce natural, fără să folosești instrumente termice, deoarece vor usca firele de păr.

Sursă foto: Shutterstock