Vrei să îți crească părul mai repede? Iată ce trebuie să faci!

Dacă te-ai tuns scurt și acum regreți, îți dăm vești bune! Există unele soluții naturale care te ajută să îndrepți greșeala și să îți faci părul să crească repede și frumos. 

image

Pentru că femeile își doresc, în general, să aibă un păr frumos, strălucitor și lung, cercetătorii au găsit unele tratamente naturiste, eficiente în creșterea podoabei capilare.

Una dintre plantele care te pot ajuta în acest caz este aloe vera. Aceasta calmează scalpul, reduce mătreața și ajută la creșterea părului, scrie „Healthline”. Pentru a o folosi, aplică gel pur de aloe vera pe scalp și păr, de câteva ori pe săptămână. Concomitent, poți folosi șampon și balsam pentru păr care o conțin. 

Citește și: Ceaiul negru, eficient sau nu pentru stimularea creșterii părului? 

Aplică ulei de cocos 

Pentru că uleiul de cocos conține acizi grași, care pătrund în interiorul firului de păr, acesta reduce pierderea proteinelor din păr și implicit căderea firelor. Masează ulei de cocos pe scalp și pe tot părul, lasă-l să acționeze peste noapte, apoi spală-l cu un produs care conține aloe vera.

Consumă ulei de pește 

In ceea ce privește creșterea părului, inclusiv alimentația contează! Spre exemplu, consumul de acizi grași îmbunătățește structura părului din interior, reduce căderea și ajută la creșterea sa. În plus, acizii grași ajută celulele să funcționeze corect și să stimuleze imunitatea, ceea ce duce la o stare de sănătate mai bună. O sursă bună de acizi grași este uleiul de pește. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul de 1-2 porții pe săptămână. 

Poate ești interesat și de: Cel mai popular remediu pentru căderea părului promite să dea rezultate în 14 zile. Cum să-l folosești

Folosește suc de ceapă 

S-a demonstrat că sucul de ceapă promovează creșterea părului și tratează alopecia areată (o afecțiune autoimună care atacă foliculii de păr și provoacă căderea părului în diferite părți ale corpului). Pentru a-l folosi, taie câteva cepe, stoace sucul, aplică-l pe scalp și păr, lasă-l să acționeze cel puțin 15 minute, apoi spală părul cu șampon. 

Utilizează suplimente cu ginseng 

Studiile științifice au arătat că rădăcina de ginseng conține ginsenozide, substanțe responsabile de creșterea părului. Aceasta poate fi folosită ca remediu natural sub formă de supliment alimentar. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg