Plante care taie pofta de mâncare. 6 alimente ţin departe caloriile

plante care taie pofta de mâncare jpeg

Unele plante au proprietăţi-minune şi în lupta cu kilogramele. Îţi dau senzaţia de saţietate şi te ajută să nu mai mănânci aşa de mult. Iată o listă cu plante care taie pofta de mâncare.

Uită de pilulele miraculoase care îţi permit să mănânci oricât de mult,cu promisiunea că nu te îngraşi,ba mai mult,slăbeşti! Acestea îţi slăbesc sistemul imunitar şi nu doar că nu îţi topesc kilogramele,dar te fac vulnerabilă în faţa efectului Yo-yo. Adică te poţi îngraşa mai mult după ce termini tratamentul cu pilulele care conţin substanţe menite să taie apetitul.

De aceea,te sfătuiesc să optezi pentru metode mai prietenoase,care nu ameninţă sub nicio formă sănătatea. Poţi încerca,în cure de câteva săptămâni,terapii cu plante medicinale. Dintre cele mai eficiente plante care taie pofta de mâncare se numără mătasea de porumb,anghinarea,păpădia,sunătoarea,cicoarea.  

Când dietele şi programul de mişcare parcă nu mai dau randament,încercă să „mişti“ acul cântarului cu ceaiuri şi preparate din plante care taie senzaţia de foame,satură rapid şi accelerează metabolismul.

1. Plante care taie pofta de mâncare - Mătasea de porumb stoarce apa din ţesuturi

Obezitatea poate fi combătută într-un mod sănătos cu mătase de porumb. Substanţele pe care le conţine,denumite mucilagii,au rolul de a absorbi surplusul de apă din organism. Ceaiul din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare două-trei căni de ceai pe zi,băute încet,câte o înghiţitură.

2. Anghinarea inhibă pofta de dulce

Anghinarea asigură aproximativ un sfert din doza zilnică recomandată de fibre ce reglează indexul glicemic din sânge. De asemenea,normalizează metabolismul şi ajută la controlarea apetitului.

În plus,această plantă intensifică arderile şi reglează pofta de mâncare.Este suficient să bei o cană cu ceai dimineaţa,după micul dejun,apoi încă una pe parcursul zilei. Poţi prepara decoctul dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţită cu 300 ml de apă clocotită.

3. Plante care taie pofta de mâncare - Rădăcina de cicoare reduce apetitul

Calităţi anorexigene ale rădăcinii de cicoare se manifestă prin diminuarea senzaţiei de foame.

În plus,cicoarea completează o dietă de slăbire,deoarece are acţiune depurativă,dar este şi un bun laxativ.

Pentru rezultate vizibile,este necesar să bei ceai din rădăcină de cicoare cu o jumătate de oră înaintea mesei.

Plante care ard grăsimile

Multe dintre noi acumulăm kilograme în exces din cauză că organismul nu metabolizează bine grăsimile din alimente.

4. Plante care taie pofta de mâncare - Sunătoarea jocă un rol important în metabolizarea lipidelor. Poţi face un decoct din 15 g de sunătoare uscată la 250 ml de apă. Bea acest ceai înaintea meselor principale.

5. Salvia şi păpădia stimulează secreţia biliară şi contribuie la buna digestie a grăsimilor. Infuzia de salvie cu păpădiese prepară din 25 g de plante uscate la o cană cu apă clocotită. Se pot consuma până la trei căni cu ceai pe zi.

6. Plante care taie pofta de mâncare - Ardeiul iute conţine capsaicină,substanţă care îi dă ardeiului proprietăţi de accelerare a arderilor în organism.