Plantele care te ajută să dormi mai bine. Tu le ai?

1 83179 original jpg jpeg

Rolul plantelor în ghiveci este, în primul rând, unul decorativ, dar beneficiile lor nu se opresc la asta. Nu doar că schimbă complet atmosfera din casă, dar şi contribuie la curăţarea aerului şi ne ajută să avem un somn mai iniştit. Iată ce plante ar trebui să ai în dormitor pentru a te bucura de un somn odihnitor.

Lavanda este considerată o plantă-minune, care are are multe utilizări. Nu doar că are un parfum delicat, ci şi ne transmite o stare de linişte, seninătate şi reverie. Atât uleiul volatil cât şi florile uscate, sunt indicate în diferite afecţiuni maladive în funcţie de proprietăţile vindicative. Lavanda este una dintre numeroasele plante care te ajută să dormi şi, în plus, este un remediu eficient împotriva anxietăţii. Oamenii de ştiinţă au dezvăluit că inhalarea parfumului direct de la plantă are efecte sedative .

image

Sansevieria sau planta şarpe este utilizată în aranjamentele Feng Shui fiindcă are proprietatea de a purifica aerul şi absoarbe gazele nocive şi praful din încăpere. Este şi foarte uşor de îngrijit. Trebuie udată doar o dată pe lună şi nici nu are nevoie de multă lumină solară. Totodată, se spune că este una dintre plantele care atrag banii în casă.  

image

Potrivit cercetătorilor, aloe vera este una dintre cele mai bune plante pentru somn, deoarece purifică aerul şi îl îmbogăţeşte cu oxigen. Drept urmare, dacă vrei sa ai parte de un somn liniştit, nu ezita să pui ghivece cu aloe vera în toate colţurile casei, mai precis la ferestre, întrucât planta este o mare iubitoare de lumină şi soare. 

image

Iasomia nu numai că îmbunătăţeşte somnul, dar te ajută să fii şi mai productiv la serviciu a doua zi, spun specialiştii. Iasomia a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru calmarea sistemului nervos şi îmbunătăţirea circulaţiei. Oamenii de ştiinţă au subliniat faptul că efectele pozitive ale iasomiei includ îmbunătăţirea calităţii somnului şi a stării de spirit la trezire şi scăderea anxietăţii.  

image

Sursă: avantaje.ro



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg