Mergi la shopping? Ce trebuie să știi când vrei să iei haine de calitate

Calitatea hainelor a fost în declin constant de la sfârșitul anilor `90, de când producția și consumul au crescut foarte mult, iar prețurile au scăzut. Totuşi, articolele de îmbrăcăminte bine făcute încă mai există, dacă știi să le cauți. Experții explică ce să urmăreşti pentru a cumpăra îmbrăcăminte rezistentă înainte de a trece în cabina de probă.

haine facebook jpeg

Cea mai bună modalitate de a evalua calitatea unui obiect vestimetar este să cercetezi interiorul acestuia. Este sfatul unui proprietar de magazine vintage Shop Bruce din Australia, Dan Neilsenbeck, citat de publicaţia The Guardian.

Înainte de orice, trebuie să verifici tivul şi cusăturile. De pildă, cusăturile mici sunt mai durabile şi indică faptul că îmbrăcămintea nu a fost făcută rapid. Apoi,poţi căuta eventuale defecte, fire care se pot desface sau semne că a fost deteriorată. Max Sanderson, lector în design vestimentar la Parson’s Paris a oferit mai multe sfaturi privind cumpărarea unor haine de calitate.

Verifică etichetele şi materialul

Şi în alegerea hainelor este nevoie să citeşti etichetele. Aşa vei afla unde a fost fabricată îmbrăcămintea, care este compoziția țesăturii și cum s-o cureţi.  Dacă este confecţionată din lână, îţi va ţine de cald în sezonul rece, dar te va face să transpiri abundent în cel cald. Bumbacul, inul, viscoza ar fi mai potrivite vara şi sunt ușor de spălat. Pe de altă parte, fibrele sintetice, precum poliesterul, nailonul, nu lasă corpul să respire şi te vor face să transpiri foarte mult. Verifică şi rezistenţa sau elasticitatea materialului! Trage puţin de material pentru a vedea dacă se întinde sau își menține forma.

Cusăturile sunt cele mai importante

Înainte de a proba haina, studiază cusăturile şi vezi dacă materialul nu este deformat. Dacă este o țesătură cu model, priveşte dacă modelul se potriveşte de-a lungul cusăturilor. Finisajul unei cusături pe partea interioară îţi poate spune multe despre calitatea îmbrăcămintei. Nu ar trebui să existe margini brute.

O modalitate de a acoperi marginile brute este suprablocarea cusăturii care merge până la marginea pânzei, în linii în zig-zag care, din nefericire, face produsul final şi mai uşor de deteriorat în scurt timp. La tricouri sau salopele, aceasta nu este o problemă. Îmbrăcămintea de mai bună calitate are cusături legate, astfel încât marginea țesăturii să fie acoperită. O cusătură franțuzească, mai puțin vizibilă este folosită la hainele de calitate superioară.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg