Ai scăpat cafea pe hainele tale preferate? Cu acest truc scapi rapid de pete

Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să verși dimineața cafea pe hainele tale preferate! Din fericire, pentru acest scenariu, avem soluții salvatoare. Nu sunt deloc costisitoare și pot fi la îndemâna oricui! 

Pete de cafea jpg


Cafeaua este băutura care sporește nivelul de energie, de aceea foarte multe persoane, pur și simplu, nu își pot imagina cum ar fi să își înceapă ziua fără ea. Cu toate acestea, din grabă sau din neatenție, se poate întâmpla să verși această băutură pe hainele tale preferate. Nu numai că aceste pete pot fi greu de îndepărtat, dar acest scenariu se poate întâmpla chiar în ziua în care ai o întâlnire importantă. Ce faci în această situație? Apelezi la următoarele soluții! Cu doar câteva tamponări, scapi rapid de petele de cafea de pe cămașă, tricou, sacou, bluză sau pantaloni! 

Oțetul, elixirul salvator în diminețile aglomerate 

Când scapi cafea pe haine și nu vrei să renunți la obiectul vestimentar preferat, oțetul poate fi soluția salvatoare. Tot ce trebuie să faci, este să amesteci o jumătate de linguriță cu detergent pentru rufe cu 1 sfert de cană cu oțet alb și 1 sfert de cană cu apă rece. Aplică formula pe pată, periază ușor și clătește. Repetă procedeul până când pata dispare. Pentru cele mai bune rezultate, este bine să acționezi rapid, înainte ca pata să se întărească și să fie greu de îndepărtat. 

Bicarbonatul de sodiu, soluția pentru petele uscate

Dacă nu ai oțet alb la îndemână, bicarbonatul de sodiu poate fi o altă soluție salvatoare. Tot ce trebuie să faci, este să aplici bicarbonat pe un prosop umed și să lași soluția să acționeze pe pată, timp de 15-20 de minute. Ține cont că acest truc funcționează bine și pentru petele uscate de cafea. De asemenea, bicarbonatul de sodiu face minuni și dacă verși cafea pe covorul deschis la culoare. În cazul covoarelor, pur și simplu aplici bicarbonat pe pată, îl lași să acționeze 15 minute, apoi aspiri. Simplu, nu? 

Sursă foto: Shutterstock