Ponturi să faci sport în aer liber în continuare când temperaturile scad

Cei care se străduiesc să se antreneze chiar şi când vremea devine rece, se confruntă cu temperaturile în scădere și zilele întunecate. Dacă schimbarea anotimpurilor te face să te descurajează să mai faci mişcare în aer liber, îţi dăm câteva idei cum să procedezi pentru a continua antrenamentele.

image

Ca răspuns la lipsa de lumină naturală, creierul produce melatonină, hormonul care ne ajută să dormim. De aceea, când afară este lumină mai puţină, creierul nostru crede că este încă noapte, semnalând corpului să rămână în pat. Este posibil să-ţi regăseşti motivația pentru a ieşi la alergat chiar şi în sezonul rece.

Poartă îmbrăcăminte impermeabilă

Ai grijă să-ţi menţii picioarele calde, dar şi să te îmbraci în haine impermeabile, potrivite pentru schimbarea vremii. Adaugă straturi adecvate cu vremea de afară şi care să permită corpului să respire. Acestea trebuie să poată fi scoase pe măsură ce te încălzești și să poată fi îmbrăcate rapid când începe să ţi se facă frig.

Sfat

Dacă faci mișcare în aer liber, îmbrăcămintea trebuie să fie şi reflectorizantă, pentru siguranța ta și a altora.

Convinge un prieten să alerge alături de tine

Vei fi mai motivat să nu renunţi la mişcarea în aer liber când este rece dacă vei avea un prieten alături de care să ieşi în zilele de antrenament. Un prieten poate face diferența între a sări peste o zi de exerciții şi un antrenament nou care te ajută să ajungi la forma fizică dorită într-un mod plăcut. Întâlnirile la cafea ar putea fi înlocuite cu ieşirile la alergat sau într-o sală de sport. Astfel, îţi vei atinge rapid obiectivele și ve avea ocazia să încerci exerciţii noi.

Vezi şi: O fotografie a motivat-o să revină la silueta din liceu, când avea minus 36 kg. Galerie cu poze înainte şi după marea schimbare

Caută un nou obiectiv de atins

Cu motivația la un nivel scăzut, este logic că, la un moment dat, este posibil să renunţi la mişcare în sezonul rece. De aceea, trebuie să cauţi obiective noi. Poate fi o nouă distanță de alergare, un obiectiv personal pe care ți-ai dorit întotdeauna să-l atingi sau dorinţa de a încerca un sport nou pentru prima dată. Oricare dintre acestea te pot pune în mişcare în zilele în care nu eşti motivat.

Nu este rău nici să faci un pas înapoi, la o rutină mai uşoară, doar să nu renunţi de tot. Acest lucru ar putea însemna să înlocuieşti alergările cu mersul pe jos sau cu gimnastica practicată în casă, în camera de zi, în loc să mergeți la sala de sport de trei ori pe săptămână. Singura modalitate de a nu pierde avansul câştigat este să continui să te miști.

Te-ar mai putea interesa: Beneficiile alergatului în aer liber

Încearcă să nu laşi deoparte antrenamentul de dimineața

Antrenamentul dimineața are efecte benefice pentru sănătate. Conform Woman&Home, un studiu al Universității din Australia de Vest a demonstrat că exercițiile fizice practicate dimineața îmbunătățesc atenția și abilitățile de luare a deciziilor în ziua respectivă. De asemenea, ai şanse mai mari să nu renunţi la mişcare dacă te-ai decis să faci sport dimineaţa. Peste zi, eşti tentat să fii distras de probleme, de alte planuri şi poţi să amâni ieşirea la alergare sau la practicarea altui tip de sport.

FOTO: ShutterstockRecente

Macarons cu zmeura si frisca  Sursa foto shutterstock 2016345182 jpg
mic dejun jpg
IMG 9649 JPEG
scaune (2) jpg
renovarea casei jpg
Chiftelute cu bulgur si sos de rosii  Sursa foto shutterstock 2003356028 jpg
femeie antreprenor 2250866885 jpg
+ copil fericit jpg
lenjerie intima  jpg
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
Prof  Univ  Dr  Gheorghe Peltecu jpg
apa, hidratare jpg
Ce consumabile și echipamente pentru curățenie ar fi indicat să deții în arsenalul afacerii tale jpg
Fursecuri cu naut  Sursa foto shutterstock 1942566541 jpg
Despre cadouri și copii TOP 3 idei de daruri pe care să le oferi unei fetițe jpg
clickpentrufemei ro jpg
energie, 55 de ani jpg
Cuscus cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 265333580 jpg
saltea yoga jpg
tv hd jpg