Studiu. Slăbești mai repede dacă faci sport la o anumită oră!

Ți-ai propus să pierzi în greutate? Un studiu susține că vei slăbi mai repede dacă te vei antrena într-un anumit moment al zilei! 

image

Când vine vorba despre slăbit, există numeroase tehnici care promit că ajută, însă ceea ce se știe clar este că dieta și sportul reprezintă baza pierderii în greutate! În timp ce deficitul caloric ne ajută să slăbim, sportul accelerează acest proces, deoarece arde caloriile consumate, crește rata metabolică, stimulează musculatura și poate regla apetitul. Dar pentru a profita la maximum de toate aceste beneficii, când este mai bine să facem sport, dimineața, la prânz sau seara? Un studiu ne oferă răspunsul! 

Citește și: Cinci lecții de viață pe care le poți învăța cu ajutorul sportului 

Vrei să slăbești? Fă sport între aceste ore! 

Dacă vrei să slăbești, dimineața este cel mai bun moment pentru a te antrena, arată un nou studiu, realizat de către specialiștii de la Universitatea Franklin Pierce, din New Hampshire. Mai exact, momentul optim pentru o plimbare rapidă, exerciții fizice moderate sau viguroase este între orele 7 și 9 dimineața. 

În cadrul studiului, persoanele care au făcut exerciții fizice dimineața au avut un IMC  (indice de masă corporală) și o circumferință a taliei mai scăzute, comparativ cu grupurile care s-au antrenat după-amiaza sau seara, deși erau cele mai sedentare.

Citește și: Cum să slăbești doar prin...mers. Ponturi să crești eficiența metodei

Profesorul Rebecca Krukowski a spus că persoanele care se antrenează dimineața au programe previzibile, ceea ce le-ar putea ajuta să își respecte dieta și stilul de viață: „Persoanele care fac sport dimineața, în mod regulat, ar putea avea programe previzibile, cum ar fi să lucreze în ture, ceea ce ar putea aduce avantaje asupra greutății, dar și asupra somnului și nivelului de stres, indicatori care nu au fost măsurați în acest studiu‟. 

Câte persoane au fost analizate 

Echipa de cercetători a analizat 5.285 de persoane, folosind date din 2003-2004 și 2005-2006. De asemenea, studiul, publicat în „Obesity.org‟ și citat de „Talker News‟, punctează că persoanele care s-au antrenat dimineața au fost mai motivate să respecte o dietă sănătoasă în comparație cu alte grupuri. În general, reprezentanții grupului erau cu 10 până la 13 ani mai în vârstă decât cei din celelalte grupuri. De asemenea, din grupul de dimineață au făcut parte mai multe femei, iar majoritatea participanților aveau studii superioare și nu consumaseră niciodată tutun sau alcool. 

Sursă foto: Shutterstock