Produse apicole contra bolilor inimii

1 67740 original jpg jpeg

Mierea, lăptişorul de matcă, propolisul şi tinctura de propolis ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi contribuie la alinarea lor pe termen lung.

Miere contra aterosclerozei

Ateroscleroza este o afecţiune caracterizată prin întărirea şi îngustarea arterelor,ceea ce împiedică buna desfăşurare a circulaţiei sanguine. Foloseşte miere de floarea soarelui:consumă câteva linguriţe pe zi,ultima fiind înainte de culcare. Un leac de folos este miereade tei:o ceaşcă de miere amestecată cu o lingură de hrean dat pe răzătoare. Lasă peste noapte şi consumă a doua zi,cu linguriţa,până seara la culcare. Curae de 30 de zile,de două ori pe an,în lunile aprilie şi octombrie.

Lăptişor de matcă împotriva cardiopatiei ischemice

Lăptişorul de matcă drajeuri este de folos pentru alinarea bolii:3-6 drajeuri pe zi. Poţi folosi şi polen:20 g dimineaţa,pe nemâncate,timp de o lună. Cura se face la fiecare trimestru.

Propolisul scade colesterolul

Propolisul,împreună cu păducelul,contribuie la scăderea colesterolului LDL. Ai nevoie de tinctură de păducel şi de tinctură de propolis,pe care le amesteci în proporţie de 1:1. Ia 20-30 de picături,cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Tinctura de propolis echilibrează tensiunea

Contra hipertensiunii arteriale,foloseşte lăptişor de matcă. Ţine sub limbă 2-3 drajeuri pe zi,20 de zile. În acelaşi scop,poţi folosi tinctură de propolis 30 % (se prepară din 30 g propolis fărâmiţat la 100 ml alcool de 96  ̊,lăsat la macerat 7 zile). Ia câte 30 de picături,de 2-3 ori pe zi,cu o oră înainte de mese,până la normalizarea tensiunii. Contra hipotensiunii,foloseşte lăptişor de matcă:ţine sub limbă 10-29 mg,de trei ori pe zi,10-20 de zile.