Produse apicole pentru sănătatea inimii

1 72533 original jpg jpeg

Anumite tipuri de miere, lăptişorul de matcă, propolisl ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi la tratarea lor.

Lăptişor de matcă pentru echilibrarea tensiunii arteriale

Contra hipertensiunii arteriale,foloseşte lăptişor de matcă. Ţine sub limbă 2-3 drajeuri pe zi,20 de zile. În acelaşi scop,poţi folosi tinctură de propolis 30 % (se prepară din 30 g propolis fărâmiţat la 100 ml alcool de 96  ̊,lăsat la macerat 7 zile). Ia câte 30 de picături,de 2-3 ori pe zi,cu o oră înainte de mese,până la normalizarea tensiunii. Contra hipotensiunii,foloseşte lăptişor de matcă:ţine sub limbă 10-29 mg,de trei ori pe zi,10-20 de zile.

Oţet şi miere contra aterosclerozei

Ateroscleroza este o afecţiune caracterizată prin întărirea şi îngustarea arterelor,ceea ce împiedică buna desfăşurare a circulaţiei sanguine. Foloseşte un amestec de oţet de mere cu miere:pune 2 linguriţe din preparat la 100 ml apă. Bea de 3 ori pe zi,înainte de mese. Împotriva aceleiaşi afecţiuni este bună şi mierea de floarea soarelui:consumă câteva linguriţe pe zi,ultima fiind înainte de culcare. Şi lăptişorul de matcă drajeuri este bun:3-6 drajeuri pe zi.

Tinctură de propolis contra aterosclerozei

 Poţi folosi şi polen:20 g dimineaţa,pe nemâncate,timp de o lună. Cura se face la fiecare trimestru. Tinctura de propolis este şi ea de folos:20 g propolis la 100 ml alcool dublu distilat. Ia 30 de picături zilnic,în 100 ml apă,până ce simptomele bolii dispar. Un leac de folos este mierea de tei:o ceaşcă de miere amestecată cu o lingură de hrean dat pe răzătoare. Lasă peste noapte şi consumă a doua zi,cu linguriţa,până seara la culcare. Cura e de 30 de zile,de două ori pe an,în lunile aprilie şi octombrie.

Propolisul contra colesterolului

Propolisul,împreună cu păducelul,contribuie la scăderea colesterolului LDL. Ai nevoie de tinctură de păducel şi de tinctură de propolis,pe care le amesteci în proporţie de 1:1. Ia 20-30 de picături,cu 30 de minute înainte de fiecare masă.