Proprietăţi ale rădăcinii de obligeană

obligeana jpeg

Este utilizată în special pentru calităţile sale energizante asupra organismului şi pentru faptul că reduce anxietatea. Însă acestea nu sunt singurele proprietăţi ale rădăcinii de obligeană!

Obligeana are un gust plăcut,fiind deseori folosită drept înlocuitor pentru ghimbir sau scorţişoară. Din acest motiv ceaiul sau infuzia de ghimbir nu mai au nevoie de îndulcitor.

Proprietăţi ale rădăcinii de obligeană. Are rol diuretic

Aceste remediu natural este recomandat persoanelor care au tendinţa de a reţine apa sau a celor care au probleme digestive. Rădăcina are rol laxativ şi stimulează digestia,combătând senzaţia de prea plin. De asemenea,ea este recomandată celor care suferă de dureri uşoare de cap,menstruale sau musculare. Este benefică şi în caz de răceală sau dureri în gât.

Proprietăţi ale rădăcinii de obligeană. Mod de utilizare

Băştinaşii americani mestecau rădăcină de obligeanăcurăţată,atât pentru a ameliora simptomele unor boli,dar şi pentru a împrospăta respiraţia. De asemenea,ea poate fi preparată sub formă de ceai sau de infuzie. Se pune o linguriţă de pudră de rădăcină într-o cană de apă fierbinte şi se infuzează 5 minute. Se strecoară şi se bea infuzia ori de câte ori este nevoie. Cei care doresc un leac mai concentrat,pot prepara obligeana sub formă de ceai. Se fierbe o linguriţă de pudră de rădăcină 5 minute,după care se strecoară şi se bea.

Proprietăţi ale rădăcinii de obligeană. Ajutor pentru dependenţa de nicotină

Persoanele care doresc să scape de obiceiul de a fuma,dar se luptă cu dependenţa de nicotină,pot găsi un sprijin natural în rădăcina de obligeană. Ea poate fi mestecată atunci când nevoia de tutun creşte,iar pentru a se asigura reuşita pe termen lung se recomandă infuzia de obligeană. Această infuzie este recomandată şi celor car au somnul neliniştit,deoarece relaxează organismul şi induce senzaţia de somn.