Remedii care scad glicemia

1 67374 original jpg jpeg

Concomitent cu tratamentele cu insulină şi pastilele antidiabetice, poţi reduce nivelul glicemiei cu remedii verzi. Acestea ţin sub control zahărul din sânge şi nu au reacţii adverse.

Cei predispuşi să sufere de diabet zaharat,dar şi pacienţii dependenţi de insulină pot beneficia de efectele pozitive ale plantelor hipoglicemiante,însă pentru administrare e bine să fie consultat mai întâi un medic fitoterapeut. De obicei,luate în cantităţi mici,pe perioade scurte de timp,preparatele naturiste scad glicemia fără riscuri şi fără să interfereze cu acţiunea medicamentelor.

Frunzele de dud negru

Pe loc fruntaş în topul plantelor eficiente în scăderea glicemiei este dudul negru. Frunzele lui reduc nivelul de zahăr din sânge. Se bea zilnic câte o ceaşcă de ceai sau infuzie concentrată în cure de cel puţin trei luni. Tratamentul poate dura şi mai mult dacă este nevoie,fără a se depăşi un an.

Afinul

Mirtilina din afin,care se mai numeşte şi „insulina vegetală“,este un bun aliat în lupta cu scăderea glicemiei. Se consumă ceai din frunze şi fructe de afin,care se prepară din o mână de plantă uscată şi mărunţită la o cană mare de apă. E bine săsebea două-trei căni pe zi,pentru că se îmbunătăţeşte şi vederea.

Schinduful

Seminţele de schinduf au şi ele proprietăţi hipoglicemiante. În afară de faptul că ţin sub control glicemia,substanţele din schinduf scad şi colesterolul „rău“ din sânge,problemă des întâlnită la diabetici. Se fac cure cu macerat din două-trei linguriţe de seminţe,care se pun de seara până dimineaţa în apă. Dimineaţa,se strecoară şi se consumă amestecul pe parcursul unei zile.

Brusturele

Un alt leac eficient care poate scădea nivelul mare de zahăr din sânge este decoctul de brusture. Pentru preparare sunt necesare două linguri de rădăcină de brusture uscată şi pisată şi o jumătate de litru de apă fierbinte. Se lasă la fiert cinci minute,apoi la răcit un sfert de oră şi se beau câte trei ceşti pe zi,timp de trei luni.

Scorţişoară

Proprietăţi benefice în reducerea glicemiei are şi scorţişoara,care scade şi nivelul trigliceridelor şi al colesterolului „rău“ din sânge. Se infuzează cel puţin un sfert de oră un baton de scorţişoară într-o cană mare cu apă clocotită şi se consumă zilnic cât este nevoie.

Dr Ruxandra Constantina,medic specialist în apifitoterapie şi gemoterapie

1fdc677d857e37647d1342ff6deca67b jpg jpeg

Centrul terapii naturiste Sanavit Consult. Tel.:0733.29.93.55

Printre plantele din care se fac preparate pentru scăderea glicemiei se numără frunzele de măslin,frunzele de dud,care au efect hipoglicemiant prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic,extractul de afine şi cătină,schinduful,frunzele de salvie,de nuc,de anghinare şi cicoare. Consumul de usturoi şi ceapă este benefic diabeticilor,pentru că şi acestea au o uşoară acţiune hipoglicemiantă. Se administrează toate sub formă de ceai (2-3 căni/zi),tincturi,capsule,în doze strict individualizate şi prescrise de medicul specialist.