Remedii împotriva insomniei

1 80022 original jpg jpeg

Simptomele insomniei sunt cunoscute de toată lumea. Această tulburare de somn trebuie tratată din timp, pentru că poate avea efecte negative asupra sănătăţii. Modurile naturale prin care poate fi combătută insomnia sunt:

Levănţica

lavanda jpg jpeg

Cunoscută pentru proprietăţile relaxante, lavanda este planta care are capacitatea de a combate insomnia. Mirosul lavandei şi uleiurile volatile provoacă o stare de somnolenţă. Ce trebuie să faci? Pune câteva fire de lavandă în vaza din cameră, mai poţi pune un fir de lavandă sub pernă sau să masezi pielea cu ulei esenţial de lavandă. De asemenea, poţi combate insomnia şi dacă pui pe pernă câteva picături de ulei esenţial de lavandă.

Muşeţel

musetel jpg jpeg

Florile de muşeţel au fost folosit de-a lungul timpului în tratarea mai multor probleme de sănătate. Muşeţelul mai este cunoscut pentru proprietăţile antiinflamatoare şi relaxante, care au capacitatea de a combate insomnia. Bea în fiecare seară câte o ceaşcă de ceai de muşeţel, cald. Vei vedea cât de bine te vei simţi după câteva zile, când organism reuşeşte să se odihnească.

Rozmarin

rozmarin jpg jpeg

Ingredientul de bază din multe bucătării, rozmarinul, a devenit cunoscut pentru proprietăţile medicinale pe care le are. Se pare că foarte eficient în tratarea insomniei este ceaiul de rozmarin, care este recomandat persoanelor care se confruntă cu această tulburare de somn.

Pelin negru

pelin jpg jpeg

Pelinul tratează la nivel extern afecţiuni precum migrene şi insomnie. Pune într-un pliculeţ două-trei frunze de pelin împreună cu alte două-trei fire de rozmarin. Aşază plicul sub pernă – se spune că este foarte bun pentru combaterea insomniei şi anxietăţii.

;