Remedii naturale care tratează înţepătura de ţânţar

1 75092 original jpg jpeg

Oricât de mult ai încerca să stai departe de înţepăturile de ţânţari, este aproape imposibil să le eviţi pe timpul verii. De cele mai multe ori devin supărătoare din cauza senzaţiei deranjante de mâncărime, cât şi din cauza bubelor persistente, care pot lăsa urme. Află cu ce le poţi trata!

1. Pastă de dinţi

Unul remediufoarte eficient,pasta de dinţi,aplicată direct pe bubă,de dimensiunea unui bob de mazăre,în strat subţire,calmează mâncărimea. Alege o pastă care conţine mentol şi bicarbonat de sodiu pentru că aceste două ingrediente au proprietăţi antiinflamatorii.

2. Aloe vera

Aloe vera este o soluţie la fel de bună precum pasta de dinţi,cu deosebirea că este invizibilă,încât o poţi folosi chiar şi atunci când trebuie să ieşi afară. Aplic-o pe piele,masând bine locurile în care ai fost muşcată deţânţari.

Citeşte şi:O vitamină ţine ţânţarii la distanţă. Află care!

3. Esenţă de alune

Aceasta previne umflăturile şi infecţiile care pot apărea la nivelul pielii,reducând senzaţia de mâncărime. Aplică câteva picături pe un disc demachiant sau pe un beţisor de urechi şi masează uşor pielea.

4. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un antiinflamator cu proprietăţi antiseptice. Pentru a-l folosi,este necesar să-l diluezi cu un alt ulei,de exemplu cu cel de măsline,deoarece aplicat direct,poate irita pielea.

5. Cub de gheaţă

Foloseşte un cub de gheaţă dacă muşcătura de ţânţari a dus la umflarea şi înroşirea pielii. Masează locul afectat şi vei observa că pielea se va calma temporar şi umflătura se va reduce.

CIteşte şi:Scapă d ţânţari-5 preparate naturale pe care le poţi face acasă

6. Cruce

Cu siguranţă ştii încă din copilărie,de la mama sau de la bunici că atunci când te muşcau ţântari şi pielea se înroşea,îţi făceau cu unghia,apăsând pielea,o cruce. Chiar dacă este o soluţie temporară,te poate scăpa de senzaţia de mâncărime,imediat după ce pişcătura s-a inflamat,până când poţi folosi unul dintre remediile de mai sus.