Remedii naturale împotriva hipertensiunii arteriale

1 81833 original jpg jpeg

Tensiunea arterială crescută poartă denumirea de hipertensiune. Ea este direct legată de nivelul ridicat de colesterol rău (LDL), însă pot contribui factori precum stresul, consumul excesiv de alcool şi de sare, obezitatea. Cel mai bun mod prin care poţi ţine sub control hipertensiunea arterială este adoptând un stil de viaţă sănătos şi prin remedii naturale.

Modurile naturale prin care poţi preveni creşterea valorilor tensiunii arteriale sunt:

Mâncând usturoi

A fost demonstrat că usturoiul poate scade tensiunea arterială crescută cu 8%. Mai mult, proprietăţile antioxidante previn afecţiunile pielii şi ale sistemului nervos.  Usturoiul poate fi folosit în foarte multe feluri de mâncare. Aşadar, nu ezita să-l mănânci şi crud.

Bând apă cu suc de lămâie

Un alt remediu care acţionează eficient în caz de hipertensiune arterială este apa caldă cu suc de lămâie băută pe stomacul gol. Efectul diuretic provoacă eliminarea lichidelor reţinute de organism, despre care ştim că provoacă creşterea tensiunii arteriale din cauza prezenţei sodiului.

Mâncând fulgi de ovăz

Persoanele care mănâncă fulgi de ovăz la micul dejun scad nivelul colesterolului rău cu 5%, reducând astfel şi riscul de creştere a tensiunii arteriale. În plus, substanţele nutritive prezente în fulgii de ovăz contribuie şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Mâncând alimente bogate în magneziu

Deficienţa de magneziu poate provoca hipertensiunea arterială. Aşadar, în afară de suplimente, un alt mod prin care îi poţi oferi corpului doza zilnică de magneziu este incluzând în dietă alimente bogate în mineral – salată, nuci şi seminţe, peşte, produse de soia, avocado, banană etc.

Bând suc de sfeclă roşie

 Sfecla roşie este sursă importantă de magneziu, potasiu, fier, sodiu, calciu, fosfor şi zinc. Cel mai bun remediu împotriva tensiunii arteriale crescute este sucul de sfeclă, pe care trebuie să-l bei dimineaţa pe stomacul gol pentru a obţine rezultatele dorite. Tot ce trebuie să faci este să cureţi două sfecle roşii, să le fierbi şi să le pui în storcătorul de suc. Bea sucul 14 zile.  

Hipertensiunea arterială poate avea multe efecte negative asupra sănătăţii. Aşadar, nu ignora semnele pe care ţi le trimite.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg