Remedii naturale pentru hepatita C

1 71079 original jpg jpeg

Starea ficatului s-a deteriorat în timp? Suferi de hepatita C? Aceasta este o afecţiune gravă, iar dacă simptomele sunt ignorate, se poate transforma în ceva fatal. Hepatita C trebuie să fie tratată cât mai repede, cu ajutorul medicamentelor sau prin remedii naturale.

Ce este hepatita C?

Hepatita C este o boală a ficatului,care este cauzată de virusul hepatitei C. Boala începe a se manifesta prin febră uşoară şi se dezvoltă în timp. Este foarte periculoasă şi ar trebui să fie tratată imediat,pentru a evita complicaţiile. De multe ori hepatita C devine o boală de-a lungul vieţii,şi,prin urmare,este important să te duci la medic atunci când apar primele simptome.

Iată care sunt simptomele:

Simptomele hepatitei C includ dureri articulare,dureri musculare,mâncărime constantă a pielii,dureri abdominale şi oboseală,urină închisă la culoare şi o stare generală de letargie. În cazul în care infecţiile ca acestea devin cronice,ar putea duce la dezvoltarea de cancer la ficat mai târziu,închizând întregul sistem. Cicatricele permanente ale ficatului pot duce la moarte. Uneori,poate exista nevoia de transplant de ficat.

Cauze care duc la apariţia hepatitei C:

Aceasta ar putea apărea din mai multe cauze. Unele dintre cele mai comune sunt contactul sexual cu o persoană care a fost infectată cu această boală,transmis copiilor de la mamele infectate,atingerea sângelui unei persoane infectate cu hepatita C.

Iată câteva remedii naturale pe care le poţi încerca în tratarea hepatitei C:1. Usturoiul

Acesta este cunoscut pentru puterea de detoxifiere a organismului. Elimină cu succes radicalii liberi şi acţionează ca un antioxidantt puternic. Acesta are efect antiviral,antibiotic şi proprietăţi antifungice,care vor opri activitatea virusului în interiorul ficatului,şi o să fii mai puţin predispusă la dezvoltarea de hepatita C. Usturoiul poate fi consumat tocat în bucăţi mici şi mâncat dimineaţa.

2. Şofranul

Acesta este responsabil pentru vindecarea corpului  în mai multe moduri. Conţine proprietăţi anti-inflamatorii,care luptă împotriva bolilor care ne pun viaţa în pericol. În plus,va îmbunătăţi funcţionarea sistemului imuntar şi stimulează producţia de bilă. Este cunoscut pentru reducerea colesterolului. Amestecă două linguri de şofran într-un pahar cu lapte şi bea de două ori pe zi.

3. Lemnul dulce

Acesta conţine mai multe proprietăţi  medicinale. Acest remediu a fost folosit de mai multe ori pentru a vindeca boli şi maladii grave. Rădăcina conţine mai multe proprietăţi antivirale şi antifungice,dar şi proprietăţi antioxidante care elimină toxinele din organism şi deteriorează radicalii liberi. Acesta poate fi consumat sub formă de ceai. Pune în apă caldă un plic de ceai,un praf de lemn dulce şi miere.

4. Uleiul de ricin

Acesta ajută la eliminarea apei din organism şi opreşte congestia situată în interiorul ficatului. În plus,opreşte creşterea virusului. Cum să foloseşti uleiul de ricin? Încălzeşte ulei de ricin şi pune-l pe o bucată de pânză curată. Pune pânza în partea de sus a abdomenului,în zona de deasupra ficatului,şi acoperă cu pansament. Un alt lucru pe care-l poţi face este să pui o sticlă de apă fierbinte în zona ficatului pentru a reduce umflarea.

5. Amurariul

Acesta protejează ficatul de deteriorare şi bufeuri de toxine din organism. Poţi lua aproximativ 250 de grame de amurariu în mod regulat. Este considerat unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru hepatita C.