Remedii naturale pentru picioare reci

1 77290 original jpg jpeg

Persoanele care au circulaţia sângelui slabă se confruntă cu problema picioarelor şi mâinilor reci. Uneori, sângele şi oxigenul nu ajung în toate ţesuturile membrelor inferioare, ceea ce duce la o senzaţie permanentă de picioare reci. Dar există câteva remedii naturale care stimulează circulaţia sângelui şi care cresc temperatura corpului. 

Când problema picioarelor reci este lăsată netratată, provoacă deseori afecţiuni ca leziunea nervilor, hipotiroidism, diabet, anemie etc. Dacă şi tu te confrunţi cu picioare reci iar problema se află în stadiu iniţial, ele pot fi tratate cu uşurinţă cu remediile naturale.

Apă caldă cu sare mare

Sarea mare este sursă bogată de magneziu, un mineral esenţial pentru organism. Lasă să curgă în cadă apă călduţă. Pune în ea câteva linguri de sare mare. Treci cu mâna prin apa ca sarea să se dizolve, apoi înmoaie picioarele în soluţia obţinută. Stai în ea până apa se răceşte de tot. Repetă tratamentul natural în fiecare seară înainte de culcare.

Masaj cu ulei cald

Masajul stimulează muşchii şi căldura. Uleiurile calde sunt eficiente în tratarea picioarelor reci. Poţi folosi pentru masarea picioarelor ulei de măsline, ulei de nucă de cocos sau ulei de susan. Încălzeşte uleiul, după care masează piciorul drept şi apoi pe cel stâng, cel puţin 10 minute fiecare. Încalţă-te cu şosete după terminarea masajului.

Ceai verde

Ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţia vaselor de sânge, stimulând astfel fluxul de sânge în organism. Aşadar, poţi bea câte o ceaşcă de ceai verde (cald) în fiecare seară. De asemenea, un alt mod prin care poţi folosi ceaiul verde pentru combaterea problemei este să stai cu picioarele în apă caldă cu ceai verde. Acest remediu oferă instantaneu o senzaţie de încălzire.

Hidroterapie

Hidroterapia este un alt tip de tratament pentru tratarea picioarelor reci. Este uşor de efectuat: umple două vase cu apă, unul cu apă fierbinte şi unul cu apă rece. Ţine cel puţin 2 minute picioarele în apă rece, apoi 1 minut în apă fierbinte. Repetă fiecare mişcare de zece ori. Odată ce ai terminat cu asta, pune-ţi imediat şosete.