Cura cu ulei de măsline pentru fiere. Miraculoasă, dar periculoasă

cura cu ulei de măsline pentru fiere jpeg

Cu puternic efect detoxifiant, cura cu ulei de măsline pentru fiere poate fi ţinută în mai multe moduri, scopul fiind acelaşi, de a elimina toxinele şi de a ajuta bila leneşă. Însă, ca orice terapie radicală, acestă cură are şi efecte adverse, pe care e bine să le ştii înainte de a o urma.

Promotorii curei spun despre terapie că are un efect benefic pentru bila leneşă,dar şi pentru alte afecţiuni,acum ar fi cele ale ficatului.

Ca să obţii maximum de beneficii,trebuie să respecţi întocmai programul şi cantităţile. E bine să o urmezi între sezoane,eventual în timpul posturilor.

În ce constă cura cu ulei de măsline pentru fiere

Potrivit rapcea.ro,blogul unde este prezentată cura cu ulei de măsline pentru fiere cu scopul de a elimina pietrele de la bilă,pentru a o ţine ai nevoie de următoarele ingrediente:două plicuri de 30 g cu sare amară,200 ml ulei de măsline presat la rece şi sucul de la trei lămâi.

Sarea amarăse dizolvă în 750 ml apă şi se obţine o soluţie laxativă care se împarte în trei pahare a câte 250 ml fiecare.

În ziua în care ai decis să ţii cura cu ulei de măsline pentru fiere vei mânca ceva uşor,nu mai târziu de 10 dimineaţa,apoi faci o pauză până la ora 14.00.

Fix la ora două bei primul pahar de soluţie laxativă,apoi pe al doilea la 16.00. La ora 18.00 bei uleiul de măsline cu sucul de lămâie,după care te întinzi în pat,o jumătate de oră,pe partea dreaptă. Seara,la 22.00,bei cel de-al treilea pahar cu soluţie.

Cum se ţine dieta de detoxifiere cu ulei de măsline pentru fiere

„După o vreme de la terminarea curei propriu-zise,veţi avea multe scaune. Veţi putea observa eliminarea excesului de bilirubină sub forma unor biluţe verzi gelatinoase (deoarece sunt îmbibate cu ulei),eliminarea colesterolului sub forma de biluţe albe,iar nisipul şi mâlul sunt eliminate ca atare“,spune Mihai Rapcea,pe rapcea.ro. Acesta mai adaugă că este important ca după această cura cu lămâie să fii atentă la regimul alimentar.

Un regim vegetarian este recomandat după cura cu ulei de măsline pentru fiere. Mai mult,nu se consumă băuturi alcoolice şi nici nu se fumează.

b067faec618d09b157f8fb26540a573f jpg jpeg

Foto:curejoy.org

Dr. Ruxandra Constantina:

Am întrebat doctorul Ruxandra Constantina,medic de familie cu competenţe în apifitoterapie,care sunt efectele produse în corp de cura cu ulei de măsline pentru fiere şi sare amară,iar răspunsul a fost pe măsura aşteptărilor:

Mai întâi,specialistul în remedii naturiste ne-a spus câteva cuvinte despre sarea amară:„Terapia cu sare amară a fost făcută pentru prima dată la noi în ţară în urmă cu 10-15 ani. Un purgativ foarte puternic,iar bunicii noştri ştiau de cura cu sare amară,pentru că ajuta în caz de constipaţie. Câţiva ani mai târziu,cura a fost numită cura detoxifierii. Astfel că toată lumea cumpăra sare amară. Unii se simţeau bine,în timp ce mai mulţi nu se simţeau chiar aşa de bine,pentru că făceau diferite dezechilibre la nivelul organismului“.

Referitor la cura cu ulei de măsline pentru fiere, aceasta a confirmat că se elimină toxine şi biluţe de colesterol cu ajutorul uleiului de măsline şi a lămâiei. „Da,e corect,dar cantitatea de ulei este foarte mare. Şi bun,le elimini,dar după aceea ce se întâmplă dacă vei continua să faci cura? Ca şi în situaţia unor pietre la rinichi,la vezica biliară organismul are un defect metabolic,să-i spunem,şi el produce toată viaţa aceste pietre. Însă tu nu poţi să ţii terapia-şoc toată viaţa!“,spune Ruxandra Constantina.

Medicul ne-a vorbit şi despre pericolul la care te expui urmând această cură cu ulei de măsline:„Există pericolul maxim la aceste terapii să existe o piatră mare care să se blocheze pe canal,şi atunci ai toate şansele să ajungi la chirurg,la cald,în criză,ceea ce e mai rău. Au fost mulţi pacienţi care au venit la mine cu vezica plină de pietre sau cu una-două pietre mari,la care exista riscul ca la eliminare să se blocheze,şi au fost foarte dezamăgiţi când am vrut să le dau tratament naturist. În loc să stai să ţii o astfel de cură toată viaţa,să elimini,mai bine adopţi un stil de viaţă sănătos şi mănânci echilibrat. Cura asta nu ţine de medicină. Trebuie să ai curaj sau sa fii puţin inconştient ca s-o urmezi“,a concluzionat medicul.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg