Remedii naturiste pentru calmarea durerilor de dinţi

1 68918 original jpg jpeg

Durerile dentare trădează problemele şi afecţiunile de la nivelul gingiei, apariţia unor carii sau prezenţa unei infecţii la rădăcina unui dinte, afecţiuni grave care presupun un consult la medicul specialist în cea mai scurtă perioadă de timp.

Totuşi,durerile de dinţi pot apărea spontan şi nu întotdeauna poţi obţine o programare imediată la medicul stomatolog,astfel încât va trebui să mai aştepţi. Dacă te confrunţi cu o astfel de situaţie,trebuie să ştii că există remedii naturiste pentru calmarea durerilor de dinţi,pe care le poţi prepara cu ingrediente din propria bucătărie. Iată câteva!

O bună igienă bucală

Pentru a avea dinţi sănătoşi,este esenţial să efectuezi un periaj dentar corect de cel puţin două ori pe zi şi să utilizezi aţa dentară,mai ales după masă,dar şi apa de gură,care are proprietăţi speciale pentru nevoile danturii tale.

Astfel,vei preveni acumularea de bacterii şi resturi de mâncare între dinţi,gingii şi pe limbă care,de multe ori,reprezintă cauza durerilor.

Remedii naturiste pentru durerile de dinti cu pătrunjel

Această plantă conţine compuşi antiinflamatori care reduc impactul tulburărilor în zona dureroasă,în special în cazul inflamaţiei.

Cum se procedează:Se iau câteva frunze proaspete de pătrunjel şi se mestecă în mai multe reprize pe zi. Acest remediu va atenua durerea şi îţi va împrospăta respiraţia.