Remedii naturiste pentru durerile menstruale

1 68545 original jpg jpeg

Durerile menstruale sunt însoţite adesea de hemoragii foarte puternice. Acest lucru nu este neapărat necesar, acolo unde durerile menstruale persistă şi nu mai trec cu medicamente, există numeroase remedii naturiste.

Durerile menstruale sunt însoţite adesea de hemoragii foarte puternice. Acest lucru nu este neapărat necesar,acolo unde durerile menstruale persistă şi nu mai trec cu medicamente,există numeroase remedii naturiste.

Remedii naturiste pentru durerile menstruale – decoct de plante medicinale

Persoanele care suferă de menstruaţie foarte abundentă însoţită de dureri sau suferă de dureri mari menstruale,să bea pe stomacul gol cu o jumătate de oră înainte de micul dejun o cană din următorul amestec de plante bine amestecate şi infuzate:25 de grame de flori de arnică,50 de grame de rădăcină de odolean,25 de grame de muşchi-islandez,25 de grame de roiniţă,25 de grame de coada-şoricelului şi 25 de grame de salvie. Se pune câte o linguriţă cu vârf din fiecare plantă la ¼ litri de apă. Se opăreşte şi se lasă la infuzat 3 minute. Ceaiul începe să dea efectele dorite după o lună,dar consumul nu trebuie oprit. Efectul plantelor durează ani în şir,acestea împiedicând indispoziţiile de menopauză şi normalizând ciclul menstrual.

Remedii naturiste pentru durerile menstruale – papura roşie sau stânjenelul de baltă,un remediu cu efecte excelente

O altă plantă minune pentru dereglările menstruale şi durerile menstruale este şi papura roşie sau stânjenelul de baltă. Are rădăcini pivotante,roşii,cu floare galbenă şi este înaltă de jumătate de metru,deseori se confundă cu obligeana. Se culege în prima jumătate a lui aprilie şi din a doua jumătate de lunii iulie. Se folosesc rădăcinile,care se spală bine şi se curăţă,apoi se zdrobesc. Se pun 7 rădăcini într-o sticlă în care se pune rachiu de cca 50 de grade. Se ţin la umbră timp de 12 zile. Se iau 15-20 de ml înainte de fiecare masă,iar după ce se termină preparatul,peste se mai toarnă rachiu şi se mai lasă 6 zile la macerat.

Un alt remediu foarte rapid şi uşor de făcut în casă este să se stea seara înainte de culcare cu picioarele în apă cât se poate de fierbinte,amestecată cu bicarbonat de sodiu şi sare. Acest remediu înlătură durerile aproape imediat.

Se pot folosi la fel de bine cataplasme calde,prin aplicarea unui prosop cald înmuiat în plante sau uleiuri medicinale,precum ceai de coada-şoricelului,ulei de salvie sau maghiran şi foi de varză. Uleiurile esenţiale se amestecă cu puţin ulei de măsline şi se pune pe burta goală.

De asemenea se pot efectua masaje în zona pelviană şi pe ovare cu uleiuri esenţiale de salvie sau maghiran amestecat cu ulei de măsline. Sau pur şi simplu se poate pune o sticlă umplută cu apă fierbinte direct pe zonele dureroase.

Remedii naturiste pentru durerile menstruale – suplimente alimentare cu magneziu,calciu,vitamina B6 şi D,precum şi alimentaţia sănătoasă

Cele mai multe persoane care suferă de dureri menstruale au lipsă semnificativă în organism de magneziu,vitamina D sau vitamina B6. De aceea,femeile cu dureri menstruale mari sunt sfătuite să consume alimente care sunt bogate în aceste minerale şi vitamine sau să ia suplimente naturale cu aceste vitamine. Pe durata ciclului menstrual este bine să se consume cereale integrale,nuci,alune,smochine,migdale,mere,ton,sardine,somon,varză,pătrunjel,iaurturi proaspete,brânzeturi proaspete. Acestea sunt surse importante de calciu,vitamina B6 şi magneziu.

Siberienii ştiau că durerile menstruale mari,precum şi infertilitatea la femei pot fi efecte de lungă durată ale constipaţiei şi alimentaţiei nesănătoase. Aşadar,persoanele cu dureri menstruale care se confruntă cu constipaţia să consume mai multe surse de fibre şi să evite cât pot de mult sucurile acidulate şi mâncarea nesănătoasă. De asemenea,oboseala şi stresul pot fi cauze ale dereglărilor menstruale,de aceea se recomandă odihna,relaxarea şi alimentaţia bună.