Remedii pentru tratarea anemiei

1 65834 original jpg jpeg

Ştiai că anemia este un cuvânt grecesc care înseamnă lipsa de sânge? Această afecţiune apare atunci când o persoană are o concentraţie scăzută a hemoglobinei în corp. Toamna, anemia este cea mai prezentă datorită schimbării temperaturii.

Indiferent de toate tipurile de anemie şi factori care declanşează această condiţie,o persoană va prezenta semne de oboseală,letargie,stare generală de rău şi lipsa concentraţiei. Anemia netratată ar putea duce la alte boli. Cu toate acestea,există anumite remedii pentru anemie care ar putea face de fapt minuni.

Iată care sunt aceste remedii pentru anemie:

1. Mănâncă alimente bogate în fier

O alimentaţie echilibrată este cu siguranţă cheia pentru o sănătate bună. Include alimentele,cum sunt fructele uscate,fulgii de tărâţe,stridiile şi orezul brun în dieta de zi cu zi. Alege legume cu frunze verzi,stafide,curmale,prune uscate,pâine,paste,linte şi ficat,atunci când sunt consumate cu moderaţie,te pot ajuta să obţii suficient fier pentru organism.

2. Spune nu cafelei

Redu aportul de cafea şi ceai. Nivelurile excesive de cafeină împiedică absorbţia fierului. Alege să consumi ceai verde,sucuri de fructe proaspăt stoarse şi milkshake-uri,fără zahăr. Poţi adăuga un pic de miere pentru a le îmbunătăţi aroma.

  

3. O baie rece

O baie răcoritoare în apă rece poate ajuta la tratarea anemiei. Studiile au arătat că o baie cu apă rece ajută organismul să ajungă la o temperatură ideală şi necesară pentru fluxul de sânge corespunzătoare tuturor părţilor din corp.  

4. Un masaj

Un masaj bun îmbunătăţeşte calitatea şi cantitatea de sânge pompat către inimă. Acesta va îmbunătăţi mai bine circulaţia sângelui şi vei beneficia de rezultate bune.

   

5. Sfecla roşie

Încă din copilărie,sfecla roşie ar fi trebuit să devină prietenul tău,şi în plus,este un mare remediu pentru anemie. Rădăcina este bogată în acid folic şi substanţe nutritive,cum sunt fibrele şi potasiul. Aceste substanţe nutritive şi acizii sunt cunoscuţi pentru că curăţă sângele în timp ce creşte nivelul de hemoglobina din sânge.

   

6. Plantele

Plantele medicinale trebuie să devină o parte din viaţa ta. Rădăcina de brusture,de papadie,urzică,lucernă,spirulina şi genţiană,sunt o mână de plante aromatice,care ar putea da un nou gust şi vor îmbunătăţi starea anemiei.

  7. Mănâncă banane    

Consumul de banane,cunoscut sub numele de alimentele săracului,este unul dintre cele mai bune moduri de a trece peste anemie. Acest fruct este bogat în fier şi potasiu şi ajută la stimularea producţiei de hemoglobină din sânge,ducând la tratarea anemiei.