Remedii populare vechi pentru afecţiuni minore

1 73062 original jpg jpeg

Remediile populare vechi sunt perfecte atunci când vine vorba de tratarea afecţiunilor minore, deoarece acestea nu au niciun efect secundar. Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale din popor.

Majoritatea dintre noi apelează la pastile atunci când se confruntăm cu dureri sau cu afecţiuni minore de sănătate. Remediilepopulare sunt o opţiune alternativă,plus că sunt pe bază de ingrediente naturale şi au capacitatea de a vindeca corpul. Acesta este motivul pentru care nu există efecte secundare atunci când le foloseşti.

Remediile vechi folosite încă din cele mai vechi timpuri sunt:Pentru respiraţie urât mirositoare

Dacă vrei să scapi de respiraţia urât mirositoare,prepară un amestec pe bază de scorţişoară pudră şi o lingură de miere,pe care le pui într-o cană cu apă fierbinte. Cu lichidul obţinut faci gargară timp de trei minute.

Pentru întărirea imunităţii

Începe-ţi ziua bând o ceaşcă de ceai verde în care adaugi puţină scorţişoară şi o lingură de miere. Acest ceai va proteja organismul de infecţiile virale şi bacteriene.

Citeşte şi:Scapă de gastrită şi arderile la stomac cu aceste remedii naturale

Pentru scăderea colesterolului rău

Într-o ceaşcă cu ceai verde,adaugă o lingură de miere şi jumătate de lingură de scorţişoară pudră. Bea în fiecare zi pentru a menţine sub control colesterolul rău.

Pentru scăderea tensiunii arteriale

Înmoaie un pumn de migdale în apă caldă şi lasă-le pe timp de noapte. Dimineaţa îndepărtezi cojile şi macini migdalele. Adaugi pasta obţinută la o cană de lapte fierbinte şi bei amestecul.

 Pentru infecţii  

Amesteci o lingură de scorţişoară pudră cu o linguriţă de miere până se formează o pastă. Aplic-o pe zonele afectate de infecţie.

Pentru durerile de gât

Amesteci o jumătate de lingură de piper negru măcinat,o lingură mică de miere,un vârf de cuţit de scorţişoară şi o lingură de ghmbir pudră în 350 ml de apă. Bea-l dimineaţa şi seara pentru a combate durerea de gât.

Citeşte şi:5 remedii cu seminţe

Pentru diabet

Pune la înmuiat în apă o lingură de seminţe de schinduf. Le laşi peste noapte. Dimineaţa bei lichidul,care ajută la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com