Remediul perfect pentru diabetici - Iată cum să-l prepari!

1 73642 original jpg jpeg

Simţi nevoie de-a mânca ceva dulce dar nu o poţi face pentru că nivelul glicemiei este ridicat? Poţi ţine diabetul sub control cu un remediu natural, pentru că atât scorţişoara cât şi ştevia au proprietăţi care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Beneficiile scorţişoarei şi a şteviei:

Scorţişoaraare proprietăţi digestive,antibiotice,expectorante şi antiinflamatorii,plus că îmbunătăţeşte nivelul de energie şi libidoul. Mai mult,este singurul condiment care are capacitatea de a menţine sub control diabetulde tip 2.Şteviaare de şapte ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde,proprietăţi diuretice,ceea ce înseamnă că ajută la îmbunătăţirea digestiei,plus că are capacitatea de-a reduce nivelul de zahăr din sânge.Dacă nu suferi de diabet,dar vrei să ţii sub control nivelul de zahăr din sânge fără a apela la medicamente,poţi încearca acest remediu natural şi eficient.

Citeşte şi:Băutura-minune care scade nivelul glicemiei

Reţeta remediului care stabilizează nivelul glicemiei Pentru ceai ai nevoie de:

-2 linguri de scorţişoară pudră

-2 linguri de ştevie uscată

-3 ceşti cu apă

Modul de preparare a ceaiului:

Mai întâi,pune la încălzit apa într-un ibric. După ce începe să fiarbă o torni într-o cană mare în care adaugi plantele medicinale (ştevia uscată şi scorţişoara),o acoperi cu o farfurie şi o laşi să facă infuzie timp de 10 minute. După care,strecori lichidul,şi

este gata.

1. Adaugă scorţişoară în orice preparat;torturi,prăjituri,îngheţată.

2. Îndulceşte deserturile cu ştevie.

Citeşte şi:Semne alarmante care îţi spun că ai diabet

3. Mănâncă mereu alimente bogate în fibre solubile,cum sunt fructele,legumele,fasolea,cerealele integrale. Acestea au capacitatea de-a încetini absorbţia carbohidraţilor,care scad nivelul de insulină şi îl cresc pe cel al glucozei din sânge după ce mănânci.

4. Şi alte alimente precum mazărea,produsele acrişoare,ajută la reducerea nivelul de zahăr  din sânge.

5. Mănâncă mai puţină carne,şi mesele să fie mai dese şi cu mâncare mai puţină.

Credit foto:steptohealth.com