Reţete de vinuri medicinale contra anemiei

1 72836 original jpg jpeg

Vinurile medicinal pot fi preparate din plante, fructe, legume sau rădăcinoase şi te ajută să combaţi anumite afecţiuni. Iată ce licori sunt bune contra anemiei!

Vin de urzică

Urzica are aminoacizi esenţiali,glucide,steroli,hormoni vegetali,enzime,uleiuri volatile,  dar şi varietate de vitamine (A,B1,B2,B9,C,K) şi minerale. Graţie compoziţie sale,este o plantă excelentă contra anemiilor,având acţiune hematopietică (de formare a celulelor sangvine) şi remineralizantă. Ai nevoie de 150-200 g de vârfuri de urzică,cu seminţe. Toacă totul mărunt,lasă la macerat o săptămână într-un litru de vin roşu,agitându zilnic. Strecoară,iar din lichidul rezultat bea o jumătate de pahar zilnic,dimineaţa,pe stomacul gol.

Vin de hrean

Rădăcina de hrean conţine vitamine din complexul B,vitamina C şi D. Mai oferă substanţe cu efect antibiotic,enzime,minerale. Pe vremuri,marinarii luau hrean în călătoriilor,pentru că planta putea să prevină apariţia scorbutului. Vinul de hrean este indicat în anemie,indigestie,boli de inimă sau litiază renală. Rade fin 15 linguri de hrean,pune-le într-o sticlă de un litru cu vin roşu. Lasă la macerat 8-10 zile,apoi strecoară amestecul. Consumă 3-4 linguri zilnic,timp de 3 săptămâni.

Vin de afine

Afinele sunt bogate taninuri şi în substanţe cu rol antioxidant şi remineralizant. Au rol de tonifiere,diuretic,dezinfectant,antihemoragic,antidiabetic,tonic hepatic,fiind recomandate într-o multitudine de afecţiuni. Ai nevoie de o jumătate de kilogram de afine şi de un litru de vin roşu. Fierbe fructele la foc mic,cu două pahare de apă,15 minute. Adaugă vinul roşu şi prelungeşte fierberea încă 15 minute,apoi strecoară. Bea câte un păhărel din preparatul rezultat,înainte de mesele principale.

Vin de hrean,creson şi trifoi

Tot contra anemiei,prepară următoarea reţetă:ai nevoie de 30 rădăcină proaspătă de hrean,30 g frunze de creson,15 g frunze de trifoi. Mărunţeşte totul,adaugă 7 g pulbere de muştar,16 g lingurea (Cochlearia officinalis) lăsată la macerat în puţin alcool alimentar. Adaugă totul într-un litru de vin alb,lasă 8 zile. Consumă câteva linguri de lichid,de două ori pe zi,înaintea meselor principale.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg