Rubarba, un aliment-minune

1 73724 original jpg jpeg

Dacă nu ai consumat niciodată până acum rubarbă, ar fi bine să dai fuga la piaţă şi să o cauţi. Asta pentru că această plantă conţine numeroase proprietăţi terapeutice, care îţi vor salva organismul de boli.

De culoare roz,rubarba poate fi consumată simplu sau gătită. Gustul acrişor al rubarbei o face potrivită pentru acrirea ciorbelor. În acelaşui timp,este foarte răcoritoare,fiind preferată pentru deserturile din zilele călduroase de vară.

Conţine vitamine

Rubarba este o sursă excelentă de vitamina C,care este un nutrient important pentru sistemul imunitar. De asemenea,rubarba conţine şi alţi antioxidanţi,care îţi ajută pielea să rămână mereu elastică şi strălucitoare.

Te ajută să slăbeşti

Întrucât are un aport caloric scăzut,rubarba este recomandată în diete deoarece ţine de foame şi ajută la arderea grăsimilor.

Bună pentru digestie

Acest aliment minune este folosit mai mult în tratarea constipaţiei,care poate fi extrem de supărătoare. Rubarba conţine fibre alimentare care ajută digestia şi protejează stomacul de tulburări gastrointestinale.

Asigură sănătatea oaselor

Vitamina Kdin rubarbă ajută la îmbunătăţirea sistemului osos şi stimulează repararea lor.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Cuprul şi fierul din rubarbă stimulează producţia de celule roşii în organism şi îmbunătăţesc oxigenarea lor. Dacă vei consuma rubarbă timp îndelungat,vei observa că vei avea mai multăenergieiar organismul tău îţi va mulţumi.

Contraindicaţii

Consumul de rubarbă nu este indicat persoanelor care suferă de boli precum gută,reumatism sau epilepsie.