Rutina anti-aging: 4 pași pentru o piele sănătoasă

Îngrijirea tenului este un capitol din domeniul frumuseții care se actualizează constant cu noi produse cosmetice, îmbogățite cu ingrediente naturale, perfect echilibrate, capabile să corecteze urmele lăsate în urmă de trecerea timpului.

image

Chiar dacă este un proces complex, care necesită răbdare și acceptarea faptului că pielea noastră îmbătrânește odată cu noi, construirea și respectarea unei rutine antirid își va demonstra eficiența la momentul potrivit.

Îmbătrânirea prematură a tenului se traduce prin riduri, linii fine accentuate, pete pigmentare, efecte care se datorează expunerii neprotejate la acțiunea radicalilor liberi, precum radiațiile UV, temperaturile scăzute, praful ori poluarea. Totodată, aplicarea incorectă a produselor de skincare influențează, în mare măsură, acest demers.

Cu toate acestea, există întotdeauna o soluție de compromis, pe care o poți adapta în rutina de îngrijire anti-aging. Folosind serumuri pe bază de retinol, creme de fotoprotecție, tratamente cu acid hialuronic și niacinamide al căror rol principal este corectarea ridurilor și liniilor fine, vei putea avea o piele sănătoasă, mai fermă și mai luminoasă.

Pentru a fi eficient, ritualul de îngrijire nu trebuie să cuprindă multe etape complicate, un circuit nesfârșit de aplicare al diverselor creme, care duce la scăderea interesului pe termen lung. Dacă te intrigă conceptul de rutină anti-aging minimalistă, eficace prin simplitatea formulelor, urmează pașii următori:

Curăță tenului în doi pași, atât dimineața, cât și seara

Indiferent de vârstă, niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să-ți pese de sănătatea pielii tale, să descoperi treptat care sunt caracteristicile tipului tău de ten și să găsești rezolvarea corectă a problemelor sale. Chiar dacă suntem încurajați constant să ne acceptăm imperfecțiunile, starea de bine și încrederea vin din interior, se întrețin cu lucruri simple precum aspectul sănătos al chipului.

Cum fiecare poveste are nevoie de un început, orice rutină de îngrijire pornește de la curățarea temeinică și corectă a pielii, efectuată de două ori pe zi. Termenul de double cleansing este specific rutinei coreene și funcționează pe un principiu clar și simplu: îndepărtarea completă a reziduurilor de machiaj și a impurităților.

Chiar dacă sună oarecum pretențios, dubla curățare a tenului implică folosirea unei ape micelare sau unui demachiant solid pe bază de ulei, pentru a șterge machiajul sau produsele cosmetice aplicate anterior, după care un cleanser delicat elimină orice urmă de mizerie, greu de perceput cu ochiul liber. Încearcă să respecți procesul de curățare al tenului în fiecare zi, deoarece orice produs utilizat ulterior, fie că alegi o cremă cu SPF sau un fond de ten cu acoperire mare, se vor absorbi mai bine în piele, în timp ce răbdarea îți va fi răsplătită cu un aspect ferm.

Hidratează tenul după fiecare curățare

Dacă hidratarea ar fi transformată într-un trend viral pe rețelele sociale, atunci toată lumea ar afla unul dintre secretele bine păstrate al unui ten sănătos. Indiferent că ai o piele grasă, mixtă, normală, cu tendință acneică sau matură, implicarea ingredientelor intens umectante, precum acidul hialuronic, în ritualul zilnic de îngrijire face o mare diferență.

Poate că este privită ca un pas opțional ori nesemnificativ, dar hidratarea este jucătorul de bază în meciul nostru pentru menținerea tinereții pielii pentru mai mult timp. Pe lângă faptul că hrănește în profunzime, acidul hialuronic îmbunătățește aspectul ridurilor, ajutat de niacinamide, ingredient care ajută la ameliorarea petelor pigmentare.

Aplică un produs de fotoprotecție pe tot parcursul anului

Sănătatea și fermitatea pielii nu țin cont de anotimp sau data din calendar când încep să dispară. Departe de a fi considerat un trend sezonier, crema cu protecție solară este un must-have, un element prețios, care previne îmbătrânirea prematură a pielii în proporție de aproximativ 80%.

Radiațiile solare UVA și UVB grăbesc apariția ridurilor pe chipul tău. Desigur, te poți bucura în continuare de soare, însă nu uita să aplici o cantitate generoasă de SPF înainte să ieși din casă.

Folosește periodic tratamente faciale

De cele mai multe ori, ridurile din zona ochilor, a gurii, de pe frunte, liniile fine, lipsa fermității și elasticității pielii sunt elemente atribuite doar tenului matur. Cu siguranță, după o anumită vârstă, producția de colagen stagnează și are nevoie de ajutor din partea noastră. Totuși, semnele de îmbătrânire pot apărea mult mai devreme decât ai anticipat.

Așadar, ideea de prevenție și tratare în avans sună mai bine față de reparare, iar cel mai bun candidat pentru această sarcină este însuși retinolul. Cel mai cunoscut derivat al vitaminei A, retinolul îndeplinește un scop vital pentru ten: diminuează ridurile, petele pigmentare și stimulează sinteza de colagen.

Pentru început, aplică un serum cu o concentrație scăzută de retinol o singură dată pe săptămână și, dacă observi că pielea ta îi tolerează puterea, poți crește frecvența utilizărilor.

În final, o piele sănătoasă, fermă și elastică are nevoie doar de câțiva pași simplu de urmat și integrat în rutina de îngrijire. Secretul unui ten luminos stă doar în mâinile tale.

Sursă foto: Shutterstock.