Salvia alungă stările de oboseală

1 73674 original jpg jpeg

Deşi, cel mai adesea, salvia este recunoscută ca unul dintre cele mai folosite condimente din bucătăria mediteraneeană - zonă unde îşi are şi originile - această plantă este foarte utilizată şi în medicina naturistă, datorită numeroaselor proprietăţi.

Plantă perenă,salvia creşte în tufe cu înălţimi de maximum 80 de centimetri,are frunze ovale,verzi,acoperite de perişori,iar florile,de cele mai multe ori,au nuanţa violet sau albastru deschis. La mâncare se folosesc doar frunzele aromate,în timp ce pentru prepararea diverselor leacuri de utilizează şi florile,dar şi tulpina.

Ajută la scăderea temperaturii

În general,pentru scăderea febrei,ameliorarea durerilor de cap şi a altor simptome asociate virozelor respiratorii,este indicat să se folosească infuziile cu salvie. Cercetătorii germani şi olandezi au demonstrat că salvia are proprietǎţi antisudorale,datorită conţinutului de acid ursolic. Astfel,infuzia are efect astringent şi antiseptic,reglând nivelul transpiraţiei,în caz de răceală.În cantităţi mici,poate fi utilizată cu încredere şi la copii. Salvia este recomandată şi în tratarea bronşitei,laringitei,iritaţiilor gâtului,deoarece reduce cantitatea de secreţii nazale,făcând ca expectoraţia să fie mult mai uşoară. Doza maximă pentru adulţi este de 2-3 căni pe zi,iar la copii de 1 cană pe zi.Citeşte mai multe despre beneficiile pe care le are salvia asupra stării de oboseală pe clicksanatate.ro