Sarea: când are puteri vindecătoare? Iată 6 probleme pe care le tratează rapid!

sare jpeg

Poate că ai auzit că un consum mare de sare provoacă hipertensiune, însă ştiai că sarea poate avea şi beneficii asupra corpului? Află cum o poţi folosi pentru a beneficia de proprietăţile ei miraculoase.

Tratează ulceraţiile din cavitatea bucală

Presară puţină sare peste zonele ulceroase din cavitatea bucală,lasă să acţioneze 3-4 minute,după care clăteşte-ţi bine gura cu apă călduţă. Pentru efecte maxime,se recomandă folosirea acestui remediu în fiecare dimineaţa,înainte de a te spăla pe dinţi. 

Combate durerea de gât

Gargara cu apă şi sare (o linguriţă de sare la un pahar cu apă caldă) combate durerile de gât. Foloseşte acest remediu de mai multe ori pe zi.

Ajută la o mai bună digestie

Dacă bei în mod constant o băutură preparată dn iaurt,apă,condimente şi fructe diverse,la care să adaugi câteva cristale de sare gemă şi frunze de mentă,digestia ta se va îmbunătăţi în mod considerabil. Astfel,alimentele consumate vor fi digerate mai uşor,iar riscul de acumula caloriile sub formă de grăsimi se va reduce la minimum.

Combate foliculita

Dacă te confrunţi cu foliculită (fire de păr crescute sub piele care duc la înroşirea,pătarea şi inflamarea pielii),îţi recomandăm să îţi exfoliezi pielea în mod constant folosind un scrub preparat din 5 linguriţe de sare de mare şi o lingură de ulei de măsline. La amestec,se adaugă şi sucul de la o jumătate de lămâie. Pielea se masează cu acest scrub natural preţ de câteva minute,după care se lasă să acţioneze 10 minute,iar după expirarea timpului se îndepărtează cu apă călduţă.

Împotriva crampelor musculare

În cazul în care crampele musculare nu îţi dau pace,consumă la intervale regulate o băutură preparată dintr-un litru de apă,la care se adaugă 2-3 linguri de zahăr,o jumătate de linguriţă de sare şi suc de lămâie proaspăt (nu mai mult de 2 lămâi stoarse).

Uşurează simptomele artritei

Împotriva durerilor articulare,poţi urma o terapie cu sare chiar la tine acasă. Într-un vas,toarnă 1 litru de apă caldă şi un pumn de sare de mare. Ţine-ţi picioarele în soluţia obţinută pentru a combate durerile şi inflamaţiile de la nivelul picioarelor.

Credit foto:www.thehealthsite.com.