Sarea neagră, perfectă pentru diabetici!

1 72532 original jpg jpeg

Cunoscută şi sub numele de kala namak, sarea neagră de Himalaya este extrasă din regiunile vulcanice din Pakistan şi India, fiind utilizată pentru tratarea mai multor afecţiuni.

Sarea neagră alimentară nu este doar pentru ornat salata,ci poate fi adăugată în mâncărurile pe care le găteşti zilnic. Este bogată în componente sulfurice,dar şi minerale esenţiale precum fier. Chiar dacă pare de culoare neagră,atunci când este fărâmiţată capătă culoarea rozalie,care se datorează prezenţei fierului în ea.Comparativ cu sare albă conţinutul de sodiu în sarea negră este considerabil redus,motiv pentru care chiar şi medicii prescriu acest tip de sare pentru cei care suferă de hipertensiune arterială.

Iată câteva motive pentru care trebuie să incluzi sarea neagră în alimentaţie:

Ajută la prevenirea colesterolului

Sarea neagră este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri că ajută la prevenirea creşterii nivelului de colesterol. De asemenea,este unul dintre cele mai bune ingrediente împotriva obezităţii. Include în alimentaţie sarea neagră.

Ajută la tratarea bolilor articulare

Ia un pic de sare neagră şi pune-o într-o pânză,pe care o strângi şi o pui într-o tigaie la încălzit. Odată ce devine fierbinte,aplic-o pe zona afectată şi ţine apăsat. O laşi să acţioneze câteva minute,apoi o reîncălzeşti şi aplici din nou. Trebuie să repeţi procesul de două ori.

Previne aciditatea gastrică

Aciditatea apare atunci când nivelul de acid în organism creşte. Pentru a-l stabiliza,este nevoie de o substanţă alcalină. În această situaţie,nu există o opţiune mai bună decât sarea neagră.

Combate problemele respiratorii

În urma rezultatelor mai multor studii,cercetătorii au ajuns la concluzia că sarea neagră ajută la tratarea problemelor respiratorii. Cei care suferă de afecţiuni ale sistemului respirator precum nas înfundat pot pune un pic de sare neagră într-un inhalator şi apoi să inhaleze.

 Combate crampele musculare  

Sarea neagră nu este doar bogată în minerale,ci ajută organismulsă absoarbă mai mult potasiu,prevenind astfel durerile musculare şi crampele.

  Combate constipaţia    

Adăugarea de sare neagră în mâncare ajută la îmbunătăţirea digestiei. Aceasta,la rândul său,ajută la tratarea constipaţiei şi balonării.

Ajută la pierderea în greutate

Conţinutul de sodiu prezent în sarea neagră este mult mai scăzut decât în cea albă. Acesta este unul dintre motivele pentru care prin consumul de sare neagră poţi slăbi. Tot ce trebuie să faci este s-o adaugi în mâncare.

Sursă:www.boldsky.com,credit foto:www.elli.roRecente

clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg