Semne că produsele tale de machiaj trebuie schimbate

Ţi s-a întâmplat să foloseşti mai rar rujul în ultimii ani? Chiar dacă s-ar putea să crezi că este încă sigur de utilizat, mai ales dacă l-ai aplicat doar de câteva ori din cauza pandemiei, odată ce deschizi majoritatea produselor de înfrumusețare și de îngrijire a pielii, perioada lor de valabilitate începe să se reducă.

image

Ştiai că, în anumite situaţii, unele produse cosmetice se pot deteriora înainte de data de expirare. Principalul vinovat este aerul. Cu cât este deschis de mai multe ori, cu atât se oxidează mai repede. Dacă vei continua să le foloseşti, te poţi confrunta cu alergii, uscăciune, erupții, infecţii sau iritații ale pielii.

Au un miros ciudat

Pe măsură ce timpul de la prima deschidere se prelungeşte, orice produs parfumat începe să-și piardă mirosul plăcut. În schimb, dacă emană un miros ciudat, mai ales dacă este un produs fără parfum, este mai bine să-l înlocuieşti. Pentru a evita situaţia de a arunca o cantitate mare de produs, alege recipiente mici, mai ales dacă ştii că nu foloseşti prea des sau prea mult.

Vezi şi: Aceste nuanţe de ruj te îmbătrânesc! Scapă de ele, pentru că îngălbenesc dinţii şi scot în evidenţă ridurile!

Şi-au schimbat consistența

În cazul în care unul dintre produsele tale cosmetice începe să se usuce sau pare umed, lipicios sau s-a încreţit, este posibil ca ingredientele să înceapă să se separe vizibil. Toate acestea sunt semne că este timpul să-l schimbi. Fondurile de ten lichide tind să devină mai groase. Uscarea este, de asemenea, frecventă la rimel şi creion lichid pentru ochi.

S-au decolorat

Orice semn de decolorare şi orice modificare a mirosului sau a texturii indică faptul că produsele nu mai trebuie folosite. La unele produse, ca fardul de ochi, de obraz sau creionul dermatograf, schimbarea culorii este evidentă.

Citeşte şi: Cum să alegi pensule de machiaj perfecte pentru tine

Este mai dificil să observi ceva diferit la o cremă hidratantă sau la un ser. De aceea, este important să acorzi un moment pentru a observa orice modificare de culoare înainte de a aplica produsul. O cremă albă poate căpăta dintr-odată o nuanță gălbuie, roz sau chiar puțin maro.

FOTO: Shutterstock