Semne subtile că ai prea mult zahăr în dietă şi nu-ţi dai seama

Oricât de mult ai dori să restricționezi în mod conștient zahărul, acesta este prezent în multe alimente. Aceste simptome îi indică prezenţa constantă în alimentaţia ta!

image

Mulţi încearcă să reducă sau să elimine zahărul din dietă. Dacă şi tu încerci să te obişnuieşti cu cafeaua sau ceaiul fără zahăr, elimini dulciurile din alimentație, s-ar putea să descoperi că eforturile nu sunt suficiente. Zahărul este ascuns în multe alimente pe care le cumperi din supermarket. Se ascunde sub denumiri ca zaharoza, glucoza, fructoza sau siropul de porumb.

Info

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, zahărul ar trebui să acopere numai 10% din aportul caloric zilnic. Cum ar fi ideal să avem circa 2 000 de calorii pe zi, ar trebui să consumăm cel mult 50 de grame de zahăr pe zi. Depăşirea acestei cantităţi este semnalată de corp în diverse moduri pe care le poţi descoperi în cele ce urmează!

Ai mai multe pofte

Prin creșterea rapidă a nivelului de glucoză din sânge, se eliberează o cantitate mare de insulină, determinând scăderea glicemiei. Acest proces provoacă hipoglicemie, care, la rândul său, crește pofta de mâncare și îţi dă şi o dispoziție proastă sau schimbări emoţionale bruşte.

Îți este foame tot timpul

Zahărul nu numai că îngrașă din cauza creşterii aportului caloric, ci și pentru că provoacă o creştere a senzației de foame. Acest lucru se întâmplă pentru că, deși crește foarte repede glicemia, în lipsa fibrelor, nu are efectul de a prelungi senzaţia de sațietate. Acest lucru se traduce printr-o senzație constantă de foame care te face să mănânci mai mult și, prin urmare, să te îngrași.

Vezi și: Eviți fructele de teamă că au prea mult zahăr? Cum demontează medicii acest mit

Pielea îmbătrâneşte precoce şi tenul devine acneic

Moleculele de zahăr se atașează de proteinele de colagen și elastină ale pielii, esențiale pentru menținerea acesteia fermă și suplă. Când aceste proteine sunt supraîncărcate de molecule de zahăr, organismul răspunde prin provocarea unor inflamații și semne de îmbătrânire precoce la nivelul pielii.

Te-ar mai putea interesa: Excesul de zahăr, gluten, lactate sau vin se vede şi pe chip. Când ştii că pielea ta este afectată

Zahărul crește şi nivelul unui hormon de creștere numit IGF-1 care, împreună cu insulina, stimulează glandele sebacee. Acest lucru face să apară mai multe acnee și ca tenul să devină inflamat, pierzându-şi luminozitatea.

Provoacă inflamație

Consumul excesiv de zahăr poate favoriza şi apariţia unor inflamații interne, care accelerează îmbătrânirea organismului și şubrezeşte sistemul imunitar. Toate aceste efecte se datorează faptului că zahărul,odată ajuns la nivel intestinal, determină înmulțirea bacteriilor rele, cu efect negativ.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg