Eviți fructele de teamă că au prea mult zahăr? Cum demontează medicii acest mit

Dacă ai evitat să consumi fructe de teamă că acestea pot fi bogate în zahăr, nu ai de ce să te temi! O echipă de medici susține că acesta este doar un mit. Totuși, specialiștii punctează că trebuie să fii atent la cantitatea lor, dar și la sucuri. 

image

Merele, afinele, portocalele, nectarinele pot să facă parte din dieta noastră, deoarece sunt pline de substanțe nutritive care aduc beneficii asupra organismului. În timp ce mulți oameni le evită de teamă că acestea sunt bogate în zahăr, experții în nutriție insistă că tipul de zahăr consumat face o mare diferență.  

„Este aproape imposibil să consumi prea multă fructoză, care este zahărul din fructe. Acesta are impact mic asupra nivelului de zahăr din sânge, făcându-l sigur”, informează „Daily Mail”. În schimb, zaharoza, adică zahărul adăugat care se găsește în dulciuri și în alimentele procesate, provoacă obezitate și diabet. Medicul Kathleen Lopez, expert în nutriție, a declarat: 

„Există oameni care aleg să nu consume fructe, deoarece cred că nu sunt sănătoase pentru ei. Fructoza nu provoacă o creștere masivă a zahărului din sânge, cel puțin la nivelurile găsite în fructe. De asemenea, fructele sunt pline de fibre care întârzie digestia. Asta te vor ajuta să simți că ai mâncat suficient și nici nu vor crește nivelul de zahăr din sânge, la fel de repede ca și cum ai fi consumat fructe sub formă de suc”.

Citește și: Fructele care te ajută să adormi mai repede și să te odihnești corespunzător 

Nutriționiștii avertizează că sucul de fructe poate să conțină o cantitate mare de zaharuri. Specialistul Bonni London explică:

„Consumă fructe întregi și încearcă să stai departe de orice fel de suc pentru că există o diferență majoră între ele. Odată ce fructele sunt procesate, fibrele sunt scoase și tu nu mai trebuie să mesteci. Practic, fructele se transformă în zahăr lichid”. 

În timp ce nutriționiștii spun că fructele trebuie să facă parte din dieta oricui, ei specifică că este necesar să fim atenți la cantitatea lor, în special persoanele diagnosticate cu diabet. De pildă, strugurii, bananele și ananasul conțin mai multă fructoză decât afinele. Nutriționistul Kathleen Lopez explică: „Nu cred că trebuie să ne temem de mere, ci să consumăm totul cu moderație și, mai ales, fructe întregi și de sezon”. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg