Siropul de cătină. Ce boli vindecă şi cum fortifică organismul
Bogată în vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, cătina întăreşte sistemul imunitar şi ajută la refacerea organismului. Siropul de cătină le este recomandat celor care suferă de anemie, dar şi persoanelor cu afecţiuni endocrine şi cardiace.
Siropul de cătină întăreşte imunitatea
Siropul de cătină,băut pe termen lung,duce la fortificarea organismului şi întărirea imunităţii. Îl obţii astfel: într-un litru de apă în care ai adăugat 800 g zahăr,pui la fiert 3 cuişoare şi scorţişoară. Când zahărul se dizolvă,adaugi câteva felii de lămâie şi 1 kg de boabe de cătină. Laşi să mai fiarbă timp de 10 minute. Pui în borcane mai întâi boabele de cătină fiete,până umpli recipientul. Apoi,le îndeşi uşor cu lingura de lemn şi adaugi lichidul. Închizi borcanele ermetic,le sterilizezi. Bei zilnic câte o ceaşcă zilnic din siropul de cătină, pe stomacul gol.
Te reface când eşti în convalescenţă
Lipsa poftei de mâncare,oboseala şi slăbiciunea sunt câteva dintre stările pe care le ai atunci când te refaci după o boală. Pentru că eşti mai vulnerabil în convalescenţă,atât fizic,cât şi psihic,este necesar să ajuţi imunitatea cu vitamine şi cu minerale. Fă o cură cu suc de cătină:100 ml de două ori pe zi,de băut până în ora 14.00. Poţi folosi şi siropul de cătină – o ceaşcă zilnic,pe stomacul gol.
Siropul de cătină te scapă de tuse
Poţi scăpa de tuse cu 500 ml suc,obţinut prin trecerea boabelor de cătină prin maşina de tocat, cu 500 ml miere. Omogenizezi,păstrezi la frigider,într-un recipient de sticlă închis la culoare.