Soluţii naturale pentru scalpul uscat

1 78912 original jpg jpeg

Toţi ne confruntăm iarna cu scalp uscat uşor până la moderat, dar pentru mulţi dintre noi este o problemă cronică, nu numai în această perioadă a anului. Deoarece prezenţa scalpului uscat este neplăcută, mai ales în rândul femeilor, iată cum poate fi combătut!

Masează scalpul

Cheia spălării corecte a scalpului uscat este în modul de acţionare. Masează scalpul prin mişcări circulare, blânde. Piaptănă apoi părul cu o perie cu peri moi înainte de spălare pentru eliminare excesului de sebum şi celulele moarte. Perii moi îndepărtează murdăria şi praful şi distribuie uleiul natural din scalp.

Aplică un tratament natural

Un tratament natural pe bază de ulei pentru scalp înmoaie celulele moarte şi menţine un echilibru al nivelului de pH. Este recomandat să se folosească ulei de nucă de cocos, care este foarte eficient şi care acţionează ca un balsam pentru păr şi scalp. Aplică-l direct pe scalpul uscat şi păr, strânge-l coc şi acoperă-l cu o cască de duş. Lasă-l să acţioneze 45 de minute.

O altă soluţie naturală pentru scalpul uscat este masca naturală. Prepară-ţi o mască pe bază de miere şi ulei de nucă de cocos, pe care o laşi să acţioneze 40 de minute. Repetă tratamentele naturale o dată pe săptămână. Vei fi surprinsă de rezultate!

Şampoane adecvate pentru scalpul uscat

Detox - Şampon hidratant

Este posibil să fie necesar să foloseşti mai multe şampoane, dar detoxificarea profesională şi/sau şampoanele hidratante de calitate pot face diferenţa. Pentru o detoxificare bună, încearcă produsele care curăţă corect scalpul – alege unul care nu conţine suflaţi şi parabeni.

Şampon medicamentat

Uneori, un şampon medicamentat este necesar pentru scalpul uscat. Încearcă şampoanele recomandate de dermatologi şi bazate pe un plan botanic - protejează echilibrul natural al scalpului. Destul de blând pentru utilizarea zilnică, şampoanele medicamentate nu vor bloca uleiurile naturale şi nu vor irita scalpul aşa cum o face şamponul de bază.