Spune adio durerilor de spate! Prepară acasă crema cu ardei iute

1 85090 original jpg jpeg

Crema cu ardei iute este un bun aliat în cazul durerilor reumatice şi cele de spate, dat şi împotriva celulitei, datorită capsaicinei, o substanţă care are proprietatea extraordinară de a inhiba senzaţia dureroasă. Şi o poţi prepara foare simplu chiar la tine acasă. 

Companiile farmaceutice au constatat si ele ca cele mai bune creme pentru durerile de spate sunt cele pe baza de capsaicină, care se obţine din ardei iute .

Citeşte şi: Dieta cu ardei iute: scapi de 3 kg în 7 zile

Capsaicina are proprietăţi antiinflamatoare şi calmante datorită faptului că se obţine din iuţeala ardeilor, ce poate fi folosită şi în scop terapeutic. Această cremă ameliorează durerea de spate, acţionând ca un analgezic, însă nu trebuie aplicată pe răni deschise.

image

Crema cu ardei iute nu te scapă doar de durerile de spate, ci reduce şi celulita. Crema cu ardei iute diminuează aspectul de coajă de portocală, reducând formarea celulitei persistente, netezeşte şi hidratează pielea în mod corespunzător. Extractul de ardei iute intensifica microcirculatia, ajutând la descompunerea şi eliminarea surplusului de grăsimi şi al toxinelor, încetinind acumularea grăsimilor în ţesuturi.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic un ardei iute

Crema asigură diminuarea ţesutului adipos de pe coapse, abdomen şi braţe. Masajul anticelulitic în sine este un masaj dureros deoarece sunt acumulări de grăsimi şi de celulita în organism, iar în momentul manevrelor se sparg acele celule determinând eliminarea toxinelor din organism.

Iată cum prepari acasă crema cu ardei iute: Ai nevoie doar de două ingrediente: un pachet de unt cu grasime 80%  şi 5 linguri de ardei iute macinat. 

Mod de preparare cremă de ardei iute

Se pune pachetul de unt într-o cratiţă, la topit. Când devine lichid, îl torni fierbinte în alt vas şi adaugi în el 5 linguri de ardei iute măcinat. 

Amesteci bine şi mai fierbi un minut. Strecori unguentul cât e cald şi-l pui la păstrat în frigider. Îl foloseşti ungând şi masând uşor articulaţiile dureroase, până când pătrunde în piele.

Sursă: frunza-verde.ro