Strugurii calmează nervii şi ajută inima

1 71861 original jpg jpeg

Au în compoziţie 73% apă şi 23% zaharuri, iar restul de 3%, vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K, dar şi săruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Prin urmare, strugurii pot constitui o dietă-tratament pentru reumatism, gută şi boli de piele. Mai mult, ea întreţine rinichii şi reglează tensiunea.

„O dietă cu struguri stimulează digestia,curăţă organismul de toxine,calmează nervii şi întreţine inima,ficatul şi rinichii. În plus,cromul ajută în curele de slăbire”,explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Sâmburii scad colesterolul

Hrănitori,strugurii ar trebui consumaţi cu tot cu coajă,deoarece în ea se află substanţele nutritive. „Ideal este să mestecăm şi sâmburii pentru că au proprietatea de a reduce colesterolul şi a menţine sănătatea vaselor sangvine”,susţine dr. Luca.

Detoxifiere cu trei pahare de must

Strugurii se consumă nu doar ca atare. Având proprietăţi terapeutice,beneficiu sunt şi sub formă de must. „Pentru eliminarea toxinelor din organism se recomandă,zilnic,trei pahare de must,de preferinţă băute între mesele principale”,ne sfătuieşte medicul.

Află beneficiile strugurilor pentru sistemul nervos AICI