Sucul care combate stresul şi întăreşte ficatul

1 75062 original jpg jpeg

Toate sucurile naturale sunt sănătoase, deoarece sunt surse importante de substanţe nutritive. Dar cel care are cele mai multe beneficii asupra sănătăţii este sucul de rodie, el fiind recomandat persoanelor care au probleme cu ficatul, inima şi stresul.

Rodia este sursă importantă de minerale (calciu,fier şi potasiu),vitaminele (A,B5,C şi E) şi conţine o cantitate mare de fibre. Beneficiile pe care le are sucul de rodiesunt:

Curăţă ficatul şi sângele

Sucul de rodie este foarte bun pentru ficat,deoarece îl întăreşte şi elimină toxinele acumulate. În plus,are efect de curăţare şi la nivelul sângelui,care este detoxificat şi purificat. Un pahar de suc de rodie băut zilnic pe parcursul a trei luni îmbunătăţeşte fluxul de sânge. În plus,datorită conţinutului său ridicat de acid citric,potasiu şi apă,este stimulată funcţia renală şi sunt eliminate lichidele. De asemenea,sucul de rodie este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială,hiperuricemie sau pietre la rinichi.

Citeşte şi:Sucurile naturale care scad colesterolul rău

Combate stresul

Dacă bei un pahar de suc de rodie dimineaţa pe stomacul gol,creşti nivelul de energie,concentrare,în timp ce este redusă anxietatea şi stresul. În plus,sucul de rodie este folosit în combaterea insomniei sau a oboselii cronice.

Previne cancerul

Rodia conţine mai mulţi compuşi care distrug sau slăbesc celulele canceroase. Deşi nu este un remediu pentru această boală,sucul de rodie reduce şi previne simptomele cancerului. În plus,pentru a preveni cancerul de prostată la bărbaţi,ei ar trebui să bea zilnic o cană de suc.

Protejează inima

Cercetătorii de la Universitatea din Washington (SUA) au ajuns la concluzia că femeile însărcinate ar trebui să bea suc de rodie,deoarece în acest fel protejează fătul de complicaţiile posibile. Mai mult de atât,sucul proaspăt preparat din acest fruct are capacitatea  de a reduce leziunile cerebrale şi disfuncţiile neurologice,cum este Alzheimerul.

Combate obezitatea

Atât fructul,cât şi sucul poate fi inclus în dieta de slăbit. Acestea sunt suplimentul ideal pentru cei care vor să slăbească,deoarece elimină toxinele acumulate,au efect diuretic şi sunt săţioase. În plus,cresc nivelul de energie.

Citeşte şi:Cele mai bune leacuri anticolesterol

Alte beneficii ale fructului şi sucului sunt:

-Previne apariţia ridurilor premature;-Previne deteriorarea cartilajelor;-Reduce simptomele menopauzei;-Ajută organismul să absoarbă fierul,prevenind anemia.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg