Sucuri pentru diabetici. Remediu din kiwi, mere şi banane

1 72255 original jpg jpeg

Sucuri pentru diabetici. Dacă suferi de diabet sau ai hipertensiune, acest remediu te va ajuta să ţii glicemia sub control şi să ai tensiunea arterială la valorile normale.

Excluderea din alimentaţie a preparatelor fast-food,a dulciurilor şi adoptarea treptată a unui tip de dietă vegetarian aduc glicemia şi tensiunea arterial la normal. Vei observa schimbări pozitive în timp dacă măcar două zile pe săptămână scoţi din meniu alimentele de origine animală şi dacă în restul zilelor creşti cantitatea de fructe şi legume.

Astfel de sucuri pentru diabetici, făcute din fructe şi legume, sunt o variantă de a consuma alimente proaspete,mai ales dacă eşti pe fugă dimineaţa. Alegi fructele preferate,le speli,le tai şi le pui în blender,apoi le iei cu tine sub formă de suc.

O reţetă simplă care te poate ajuta în caz de diabet conţine kiwi,banane,mere.

Sucuri pentru diabetici - Ai nevoie de

5 kiwi

2 mere

2 banane

½ l apă

Sucuri pentru diabetici - Cum se prepară:

Taie fructele rondele şi pune-le în blender alături de apă. Mixează-le şi bea sucul atfel:o jumătate din cantitate pe parcursul dimineţii şi restul de-a lungul zilei,sorbind puţin câte puţin din ea.

Alte remedii de ajutor în diabet

Scorţişoara

Pudra de scorţişoară scade nivelul glicemiei,prin stimularea secreţiei de insulină. Amestecă o jumătate de linguriţă  de scorţişoară într-un pahar cu apă călduţă şi bea acest amestec o dată pe zi. O altă variantă presupune fieberea a 2-4 batoane de scoţişoară într-o cană cu apă,apoi acoperă vasul şi lasă-l 20 de minute. La fel ca soluţia anterioară,o bei de-a lungul ziei.

Aloe vera

Tot pentru reducerea nivelului glicemiei este util gelul de aloe vera. Conţine fitosteroli care acţionează contra hiperglicemiei. Omogenizează câte o jumătate de linguriţă de frunze de dafin măcinate şi pulbere de turmeric cu o lingură de gel şi ia din acest amestec de două ori pe zi,înainte de masa de prânz şi cină.