Sucurile naturale care scad colesterolul rău

1 57001 original jpg jpeg

Nivelul ridicat de colesterol rău creşte riscul de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare. Însă, el poate fi ţinut sub control dacă este schimbat stilului de viaţă şi este acordată mai multă atenţie alimentaţiei. În mod similar, pentru scăderea colesterolului foarte bune sunt sucurile naturale.

Sucul de portocale

Sucul de portocale este eficient în scăderea nivelului de colesterol rău,îmbunătăţind sănătatea cardiovasculară. Prin consumul zilnic a unui pahar de suc de portocale proaspăt stors,riscul de atac de cord poate fi redus cu 25%.

Citeşte şi:Uleiul de cocos scade colesterolul şi „topeşte“ grăsimea abdominală

Sucul de morcovi

Morcovul este considerat regele legumelor. Datorită proprietăţilor şi substanţelor nutritive pe care le conţine,sucul de morcovi are capacitatea de a scade excesul de grăsimi din sânge şi,implicit,colesterolul,dar şi să îmbunătăţească funcţiile fierei. Vitamineleşi mineralele din această legumă sunt extrem de benefice pentru întărirea oaselor şi dinţilor.

Sucul de sfeclă roşie

Ştim că sfecla roşie este una dintre cele mai sănătoase legume. Însă,sucul de sfeclă roşie este foarte bun pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi pentru evitarea închegării sângelui. În plus,reduce nivelul colesteroluluirău. Poţi prepara sucul de sfeclă roşie prin combinarea lui cu doi morcovi şi o roşie. Dacă sucul obţinut este prea gros,poţi adăuga puţină apă în el.

Sucul de ţelină

Ţelina este una dintre legumele care conţine foarte multe substanţe nutritive care acţionează pozitiv în organism. Ele au abilitatea de a scade nivelul de colesterol rău,de a preveni indigestia,balonarea,artrita şi reumatismul,dar şi de a îmbunătăţi sistemul digestiv. Consumă zilnic câte un pahar de suc de ţelină.

Citeşte şi:Cele mai bune leacuri anticolesterol

Sucul de măr

Un alt suc natural la fel de bun şi sănătos este cel de măr. Sucul de măr este ideal în scăderea nivelului de colesterol rău,pentru îmbunătăţirea funcţiilor ficatului combatătând inflamaţiile interne. În plus,sucul de măr are efect detoxificant în organism. Te poţi bucura de toate beneficiile sucului de măr dacă-l bei de două ori pe zi.

Credit foto:www.findhomeremedy.com