Sulfina scade inflamaţiile

1 73014 original jpg jpeg

Cunoscută şi ca iarba de piatră, sulfina are, mai ales după uscare, un parfum dulceag datorită unei substanţe numită cumarină, cu efect anticoagulant. Planta acţionează şi ca antiinflamator, antispasmodic, antiseptic, fiind un bun remediu în reumatism, varice, hemoroizi, răni superficiale, ulcer şi tulburări intestinale.

Utilă în bolile reumatice

Infuzia,sucul şi pasta de sulfină sunt printre cele mai bune leacuri la care poţi apela dacă suferi de inflamaţii articulare (artrită),inflamaţii ale mucoasei vezicii urinare (cistită),reumatism,gută,tromboflebită sau arterită (inflamaţie a unei artere). Ceaiul benefic în aceste situaţii trebuie băut de 2 ori pe zi,iar pentru o infuzie ai nevoie de 2 linguriţe de plantă uscată şi 200 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 20 de minute,apoi strecori şi bei ceaiul călduţ.O altă variantă de tratament este sucul din flori şi frunze de sulfină,din care iei 2 linguri de 3 ori pe zi. Îl poţi cumpăra ca atare sau îl faci în casă,la storcător. De asemenea,din frunze şi flori zdrobite,poţi prepara o pastă. Amesteci 2 linguri din ea cu un pahar cu apă,o laşi 3 ore deoparte,apoi bei câte o jumătate de pahar,cu 30 de minute înainte de masă.

Aşa tratezi varicele şi hemoroizii!

Când ai de suferit din cauza inflamaţiilor cauzate de varice sau de hemoroizi,cataplasmele,ceaiul sau tinctura de sulfină favorizează microcirculaţia,creşte rezistenţa peretelui vascular şi scade permeabilitatea vaselor de sânge capilare. Efectele sunt fluidizarea sângelui,reducerea inflamaţiei şi a intensităţii durerilor.