Tinctura de mărar previne bolile digestive

1 72448 original jpg jpeg

Recomandată în combaterea afecţiunilor digestive şi a neplăcerilor create de ele, ca balonarea sau durerile abdominale, tinctura de mărar este utilă şi dacă suferi de insomnia sau inflamaţii repetate ale paratului urinar.

Combate durerile abdominale

Tinctura de mărar are şi un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale,limitează acumularea de gaze şi scuteşte nou-născutul de colici.

Alungă insomnia

Bogată în potasiu,sodiu şi sulf,tinctura de mărar este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea şi epuizarea nervoasă,insomnia,tulburările digestive,întăreşte unghiile. Conţine ulei volatil între 2,5-4% (acesta se regăseşte de fapt în frunzele de mărar şi în ramurile tinere şi 3-6% în seminţe) calciu,potasiu,fier,magneziu,vitaminele A,B şi C.  Uleiul volatil de mărar conţine între 40-60% carvona (un puternic antioxidant),substanţă cu un puternic efect anti-cancerigen.

Scade febra

Beneficiile tincturii de mărar nu se opresc aici. Poate lupta împotriva dispepsiei nervoase şi poate reduce febra. De asemenea,stimulează pofta de mâncare şi poate chiar să îmbunătăţească libidoul şi tonusul general. Poate ajuta şi în cazul retenţiei de apă,a spasmelor gastrice şi a surplusului de greutate.