Tinctura miraculoasă de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect pentru cancer!

1 85093 original jpg jpeg

Tescovina, căreia în popor i se mai spune şi boască sau boştină şi care reprezintă acele resturi de pulpă, sâmburi şi coji de struguri rămase după prepararea vinului. De 7 ori mai bogată în antioxidanţi decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, şi nu mustul sau vinul. Conform oamenilor de stiinta, cea mai mare mare cantitate resveratrol se afla in coaja si samburii strugurilor rosii sau negri, adica in tescovină.

Conform oamenilor de ştiinţă, cea mai mare mare cantitate resveratrol se află în coajă şi samburii strugurilor roşii sau negri, adică în tescovina.

Mod de preparare tinctura de tescovina:

– 20g de tescovina uscată

– 100ml de alcool alimentar de 70 de grade

Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri, recoltaţi din hibrizii producători, având în vedere că aceştia sunt mai rezistenţi la boli şi la dău­nători şi nu sunt necesare, în timpul vegetaţiei, trata­mente fitosanitare pentru combaterea acestora, că la soiurile nobile, deoarece aceste fungicide şi pesticide au remanenţă (rămân) în coajă strugurilor.

La circa o săptămâna de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovina. Se obţine o treime de tescovina şi restul must. Pentru a o usca, tescovina se întinde într-un strat subţire într-o camera bine aerisită. Pentru deshidratarea completă ai nevoie de două -trei săptămâni. În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părţile. Este gata când rămăşiţele arată că nişte fructe confiate. La final, se trece printr-o sită mare pentru a înlătura smaburii. Pulberea astfel obţinută se păstrează în săculeţi de pânză. 

Pentru a prepară tinctura, tescovina se pune într-o borcan şi pestea ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic cu filet şi se lasă 10 zile la macerat. Borcanul se agită de 3-4 ori pe zi. După acest timp, se strecoară şi se mai lasă la limezit 6 zile în frigider. După decantare, se mai strecoară încă o dată şi se păstrează în sticluţe mici. 

Mod de administrare

Se iau 20-30 de picături de tinctura de tescovina, de două-trei ori pe zi, înainte de mese. Acestea trebuie diluate cu puţină apă. Tratamentul durează două-trei săptămâni şi se poate relua după o săptămâna de pauză.

Beneficii tescovină

Consumul de tescovină stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, împiedicându-le să se dezvolte. În cazul bolnavilor de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase. 

– previne cancerul şi formarea tumorilor

– ne protejează de bolile cronice

– încetineşte procesul de imbratranire şi apariţia bolilor bătrâneţii

– întăreşte vederea

– reglează colesterolul

– previne accidentul vascular

– lupta împotriva osteoporozei şi reumatismului

– stimulează sistemul imunitar să atace celulele tumorale

– la bolnavii de cancer, tescovina ajută corpul să elimine celulele canceroase

– energizează organismul

– fluidizează sângele

– previne formarea cheagurilor de sânge

Sursă: frunza-verde.ro