Reţetă de sezon: Ruladă cu struguri
Vrei un desert simplu şi rapid? Încearcă această reţetă de ruladă cu struguri şi vei redescoperi gustul fructelor de toamnă.
Ai nevoie de
Pentru cremă
100 g unt
100 g zahăr
2 gălbenuşuri
zeama de la 2 lămâi
coaja rasă de la 1 lămâie
300 g struguri
Pentru blat
4 linguri zahăr
4 ouă
4 linguri făină
Pentru decor
50 g frişcă
50 g fulgi nucă de cocos
Preparare
Pentru cremă,freci untul moale cu gălbenuşurile,zahărul,coaja şi zeama de lămâie. Le aşezi pe baie de aburi şi baţi continuu până se îngroaşă crema,apoi o laşi să se răcească.
Pentru blat,mixezi gălbenuşurile cu jumătate din zahăr. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr,adaugi gălbenuşurile treptat şi,la final,încorporezi făina cernută,amestecând uşor,de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată,îl introduci în cuptorul încins până când trece testul scobitorii,după care îl răstorni pe un prosop umed. Desprinzi hârtia şi îl laşi să se răcească.
Întinzi crema de lămâie pe blat şi adaugi boabele de struguri tăiate jumătăţi şi curăţate de seminţe,păstrând din ele şi pentru decor. O rulezi,o îmbraci în frişcă şi o presari cu nucă de cocos prăjită uşor. O decorezi cu boabe de struguri şi o dai la rece.
Foto:Profimedia